Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Yemeklik ve Kahvaltılık Tereyağı ve Nebati Yağların Fiziki ve Kimyevi Yönden Sistematik Muayeneleri

Yıl 1970, Cilt: 3 Sayı: 9-10, 74 - 89, 01.12.1970

Öz

Ankara piyasasında satılan yemeklik kahvaltılık tereyağı, nebati
ve margarinlerin fiziki ve kimyevi yönden 26 tereyağı ve 15
sıvı yağ üzerinde analizler yapılmıştır.
FiRE:
Erimiş bir yağda fire % 0.1 , sivas yağında % 70 ve diğer 24
yağ nümunesinde % 9.3-29.2 ve ortalama fire % 16.5 tesbit edilmiştir.

Kaynakça

  • Adam, R : (1955) Türkiye süt ve mamüllerinin bileşimi Ankara Üni-" versites i Z.F. No. 92 Ank. Üniv. Basımevi
  • Adam, R . (1956) : Tereyağcılık. Ankara Üniversitesi Z.F. No. 34 Ank. Üniv. Basımevi.
  • Adrew, L.W. And Kate B. W. (1949) : Struoture and Composition of fccd New- York
  • Alp, F . (1962) : Tereyağ. Etlik Vet. Bakterioloji Enst. dergisi 1962 No. 70
  • Alp, F. (1964) : Urfa yağlarının t erk ipleri üzerinde araş tıı·mal ar ve bu yağların standardizasyonuna ait teklifler. Etlik Bakterioloji Enst Dergisi
  • Altay, R. (1953) : Ankara piyasasında satılan yemeklik eritilmiş tereyağların fiziki ve şimik özellikleri üzerinde incelemeler Askeri Veteriner Akademesi
  • Aygün, s. (1940) : Hayvanlardan elde edilen gıdalar, gıda hıfsısıhhası ve gıda tahlili veteriner Fak. 499 Ankara
  • Aygün, S. ve Karasoy, M. (1949) : 1939 dan 1949 a k adar 10 yıl içinde Enstitümüz laboratuvarlarında muayeneleri yapılan gıda maddeleri ve bunların analizlerinden çıkarılan sonuçlar. Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi 2,3,4 Ankara.
  • Edgar, R. Ling (1957) : The Texbook of Dairy Dairy Chemistry New - York.
  • Hunzuker, O.F. (1946) : The Butter industry. New- York
  • İzmen B.R. (6949) : Süt ve Mamullerinin Teknolojisi Z.F. Ankara
  • Jacohs, MB. (1951) : Chemical Analysis of, Food And food products New- York
  • Kağıtçı, M.A. (1949) : Besin Klavuzu. Kenan Matb. İstanbul
  • Omurtag, C. (1966) : Süt ve Mamulleri ile Ma rgarin ve Sıvı y ağ ların Fizik sel · ve kimyasal Mikrobiolojik, ve Biolojik anal'zleri Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Çalışmaları serisi. Ankara.
  • Tolgay, Z. ve Tetik, İ. (1966) : Besin Kontrolu ve Analizi Klavuzu Ege Matbaacılık Ankara.
  • Woodman, A.G. (1941) : Food Analysis New- York
  • Yöney, Z. (9157) : Yurdumuzun Belli Başlı yerlerinde istihlak edilen Tereyağlarının yapılışları ve Genel vasıfları üzerinde Araştırmalar.
Yıl 1970, Cilt: 3 Sayı: 9-10, 74 - 89, 01.12.1970

Öz

In this stundy we made investigation for the physical and chemical analysıs
on the butter fat and edible oils sold in Ankara market the results are
following.
· Moistur .and curd : We examined 25 butter fat, one contain % 0.1 the other
% 70 and in the 24 butter fat contain minimum % 9,3 Maximum % 29,2
and optimum % 16,5

Kaynakça

  • Adam, R : (1955) Türkiye süt ve mamüllerinin bileşimi Ankara Üni-" versites i Z.F. No. 92 Ank. Üniv. Basımevi
  • Adam, R . (1956) : Tereyağcılık. Ankara Üniversitesi Z.F. No. 34 Ank. Üniv. Basımevi.
  • Adrew, L.W. And Kate B. W. (1949) : Struoture and Composition of fccd New- York
  • Alp, F . (1962) : Tereyağ. Etlik Vet. Bakterioloji Enst. dergisi 1962 No. 70
  • Alp, F. (1964) : Urfa yağlarının t erk ipleri üzerinde araş tıı·mal ar ve bu yağların standardizasyonuna ait teklifler. Etlik Bakterioloji Enst Dergisi
  • Altay, R. (1953) : Ankara piyasasında satılan yemeklik eritilmiş tereyağların fiziki ve şimik özellikleri üzerinde incelemeler Askeri Veteriner Akademesi
  • Aygün, s. (1940) : Hayvanlardan elde edilen gıdalar, gıda hıfsısıhhası ve gıda tahlili veteriner Fak. 499 Ankara
  • Aygün, S. ve Karasoy, M. (1949) : 1939 dan 1949 a k adar 10 yıl içinde Enstitümüz laboratuvarlarında muayeneleri yapılan gıda maddeleri ve bunların analizlerinden çıkarılan sonuçlar. Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi 2,3,4 Ankara.
  • Edgar, R. Ling (1957) : The Texbook of Dairy Dairy Chemistry New - York.
  • Hunzuker, O.F. (1946) : The Butter industry. New- York
  • İzmen B.R. (6949) : Süt ve Mamullerinin Teknolojisi Z.F. Ankara
  • Jacohs, MB. (1951) : Chemical Analysis of, Food And food products New- York
  • Kağıtçı, M.A. (1949) : Besin Klavuzu. Kenan Matb. İstanbul
  • Omurtag, C. (1966) : Süt ve Mamulleri ile Ma rgarin ve Sıvı y ağ ların Fizik sel · ve kimyasal Mikrobiolojik, ve Biolojik anal'zleri Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Çalışmaları serisi. Ankara.
  • Tolgay, Z. ve Tetik, İ. (1966) : Besin Kontrolu ve Analizi Klavuzu Ege Matbaacılık Ankara.
  • Woodman, A.G. (1941) : Food Analysis New- York
  • Yöney, Z. (9157) : Yurdumuzun Belli Başlı yerlerinde istihlak edilen Tereyağlarının yapılışları ve Genel vasıfları üzerinde Araştırmalar.
Toplam 17 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Mehmet Hatipoğlu Bu kişi benim

İnci Türk Bu kişi benim

Güner Özalp Bu kişi benim

Güner Asutay Bu kişi benim

Metin Kerman Bu kişi benim

Nihat Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1970
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 1970
Yayımlandığı Sayı Yıl 1970 Cilt: 3 Sayı: 9-10

Kaynak Göster

APA Hatipoğlu, M., Türk, İ., Özalp, G., Asutay, G., vd. (1970). Yemeklik ve Kahvaltılık Tereyağı ve Nebati Yağların Fiziki ve Kimyevi Yönden Sistematik Muayeneleri. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 3(9-10), 74-89.


15430