Et ve et ürünlerinde ucuz etlerin veya daha bol miktarda temin ediledilebilen
etlerin, daha kalitesi, pahalı, istenen et türleri yerine kullanılmaları devam edegelen
bir sorundur. Et ürünlerinde kullanılabilecek et türleri Gıda maddeleri Tüzügünde
ve özel standartlarında belirlenmiştir. Üretimde bu tür etlerin dışında başka bir
türe ait et kullanılması, yenilenebilir et türü olsa bile taklit veya teğşiş
kapsamlarına girer ve yasal bir yaptırımı gerektirir. İnsanları gerek sağlık, gerekse
dinsel olarak koruyabilmek için, türlerin ayrımında çeşitli metodlar
uygulanmaktadır. Isı işlemi görmemiş et ve et ürünlerinde bu sorun , ülkemizde
Bakanlığımıza bağlı laboratuvarlarda ve Hıfzısıhha Enstitülerinde
giderilebilmektedir. Oysa ısı işlemi görmüş et ve et ürünlerinde bu sorun devam
etmektedir.
Isı İşlemi Isıl İşlem Et Ayrımı Tür Ayrımı Yıldız AYAZ 1997 Etlik Veteriner Mİkrobiyoloji Dergisi
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Original Article |
Authors | |
Publication Date | December 1, 1997 |
Submission Date | December 1, 1997 |
Published in Issue | Year 1997 Volume: 9 Issue: 1 |