Research Article
BibTex RIS Cite

Isı İşlemi Görmüş Et ve Et Ürünlerinde Tür Ayırımı

Year 1997, Volume: 9 Issue: 1, 183 - 185, 01.12.1997

Abstract

Et ve et ürünlerinde ucuz etlerin veya daha bol miktarda temin ediledilebilen
etlerin, daha kalitesi, pahalı, istenen et türleri yerine kullanılmaları devam edegelen
bir sorundur. Et ürünlerinde kullanılabilecek et türleri Gıda maddeleri Tüzügünde
ve özel standartlarında belirlenmiştir. Üretimde bu tür etlerin dışında başka bir
türe ait et kullanılması, yenilenebilir et türü olsa bile taklit veya teğşiş
kapsamlarına girer ve yasal bir yaptırımı gerektirir. İnsanları gerek sağlık, gerekse
dinsel olarak koruyabilmek için, türlerin ayrımında çeşitli metodlar
uygulanmaktadır. Isı işlemi görmemiş et ve et ürünlerinde bu sorun , ülkemizde
Bakanlığımıza bağlı laboratuvarlarda ve Hıfzısıhha Enstitülerinde
giderilebilmektedir. Oysa ısı işlemi görmüş et ve et ürünlerinde bu sorun devam
etmektedir.

References

  • A YAZ, Y. (1989) : Agar-jell diffuzyon yöntemi ile et nevilerinin ayırd edilmesi üzerine çalışmalar. Etlik Veteriner Mikrobiol. Derg. 6 (5) : 73-80.
  • DİNÇER B., SPERAROW J. L., CASSENS, R. G., GREOSER. M. L., ( 1987) : The Effects of Curung and Cocking on the Detection of Species Origin of Meat Products by Competitive and Indirect ELISA Techniques Meat Sciense 20, (253-265)
  • HAFKE, A. (ı 994) : lsoelektrischer Fokussierung and ELISA. Fleischwirtschoft. I ( 1375-402).
  • KONG' ETHE E.K. and GOTHUNAL J.M. (1987) : Spesies identicatioıı of Autoclaved Meot Samples Us ing Antisera to Themostab le Muscle Antigensin An Enzyme lmmunoassay (1987). Meat Science 19, (265-270).
  • Manz. J. (1985) : Nachwers hitzeden-sturierter muskel-proteine mittel s ELISA. Fleischwirt sch. 65 (4). (497-499).
  • MİFEK. K., GİAWİSEHNIG, M. (1990): Tierarten spezifızierung bei hocherhitzten Fleischwaren mittcls ELISA. Ernah nıng/Nutrition Vol. 14 /NR.5.
  • RONALD G. BERGER, RiCHARD P.MAGEAU and all (1988) : Detection ofPoultry andPorkin Cookcd and Conned Ment Foods by ELISA. j. Assoc.off. Anal. Chem. Vol. 71 No: 2
  • SANDWİÇ ELISA : ELİSA Manuel......................................................
  • Tierarten in erhitzten Fleischwaren-Transia.......................

The Differentiation of Heat Processed Meat and Meat Products

Year 1997, Volume: 9 Issue: 1, 183 - 185, 01.12.1997

Abstract

References

  • A YAZ, Y. (1989) : Agar-jell diffuzyon yöntemi ile et nevilerinin ayırd edilmesi üzerine çalışmalar. Etlik Veteriner Mikrobiol. Derg. 6 (5) : 73-80.
  • DİNÇER B., SPERAROW J. L., CASSENS, R. G., GREOSER. M. L., ( 1987) : The Effects of Curung and Cocking on the Detection of Species Origin of Meat Products by Competitive and Indirect ELISA Techniques Meat Sciense 20, (253-265)
  • HAFKE, A. (ı 994) : lsoelektrischer Fokussierung and ELISA. Fleischwirtschoft. I ( 1375-402).
  • KONG' ETHE E.K. and GOTHUNAL J.M. (1987) : Spesies identicatioıı of Autoclaved Meot Samples Us ing Antisera to Themostab le Muscle Antigensin An Enzyme lmmunoassay (1987). Meat Science 19, (265-270).
  • Manz. J. (1985) : Nachwers hitzeden-sturierter muskel-proteine mittel s ELISA. Fleischwirt sch. 65 (4). (497-499).
  • MİFEK. K., GİAWİSEHNIG, M. (1990): Tierarten spezifızierung bei hocherhitzten Fleischwaren mittcls ELISA. Ernah nıng/Nutrition Vol. 14 /NR.5.
  • RONALD G. BERGER, RiCHARD P.MAGEAU and all (1988) : Detection ofPoultry andPorkin Cookcd and Conned Ment Foods by ELISA. j. Assoc.off. Anal. Chem. Vol. 71 No: 2
  • SANDWİÇ ELISA : ELİSA Manuel......................................................
  • Tierarten in erhitzten Fleischwaren-Transia.......................
There are 9 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Original Article
Authors

Yıldız Ayaz This is me

Publication Date December 1, 1997
Submission Date December 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 9 Issue: 1

Cite

APA Ayaz, Y. (1997). Isı İşlemi Görmüş Et ve Et Ürünlerinde Tür Ayırımı. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 9(1), 183-185.

download