POSTMODERNİZMİN İLKÖĞRETİM 6. VE 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMINA YANSIMALARI
Abstract
Bu çalışmanın amacı, ilköğretim 6 ve 7. Sınıflar Sosyal Bilgiler Öğretim Programlarında (SBÖP) postmodernizmin yansımalarını belirlemektir. Nitel karakter arz eden bu betimsel çalışmada veriler, sözü geçen programlardan oluşan doküman incelemesi yoluyla elde edilmiştir. Bu şekilde ulaşılan bilgileri değerlendirmek için ilgili literatürden hareketle bir postmodern çerçeve belirlenmiş ve bu çerçevede analiz edilen bilgiler yorumlanarak bazı sonuçlara ulaşılmaya çalışılmıştır. Çalışmada ulaşılan bazı sonuçlar şu şekildedir: Postmodernizm, ilköğretim 6. ve 7. sınıflar SBÖP’na yapılandırmacılık şeklinde yansımıştır. Kısmi olarak gerçekleşen bu yansımalar, daha çok, genel amaçlar, kazanımlar ve etkinlikler üzerinde görülmektedir. Bu yansımalar, ağırlıklı olarak esneklik, görelilik, çoklu doğrular ile sorgulama kavramları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Bununla birlikte programlarda önceki paradigmaların izleri de devam etmektedir. Anahtar Kelimeler: Postmodernizm, Sosyal Bilgiler Öğretim Programı, Yapılandırmacılık.
Details
Primary Language
English
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
June 1, 2010
Submission Date
February 4, 2016
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2010 Volume: 20 Number: 2
APA
Akpınar, B., Çakmak, Z., & Kara, C. (2010). POSTMODERNİZMİN İLKÖĞRETİM 6. VE 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMINA YANSIMALARI. Firat University Journal of Social Sciences, 20(2). https://izlik.org/JA99ZB36FJ
AMA
1.Akpınar B, Çakmak Z, Kara C. POSTMODERNİZMİN İLKÖĞRETİM 6. VE 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMINA YANSIMALARI. Firat University Journal of Social Sciences. 2010;20(2). https://izlik.org/JA99ZB36FJ
Chicago
Akpınar, Burhan, Zafer Çakmak, and Cihan Kara. 2010. “POSTMODERNİZMİN İLKÖĞRETİM 6. VE 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMINA YANSIMALARI”. Firat University Journal of Social Sciences 20 (2). https://izlik.org/JA99ZB36FJ.
EndNote
Akpınar B, Çakmak Z, Kara C (June 1, 2010) POSTMODERNİZMİN İLKÖĞRETİM 6. VE 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMINA YANSIMALARI. Firat University Journal of Social Sciences 20 2
IEEE
[1]B. Akpınar, Z. Çakmak, and C. Kara, “POSTMODERNİZMİN İLKÖĞRETİM 6. VE 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMINA YANSIMALARI”, Firat University Journal of Social Sciences, vol. 20, no. 2, June 2010, [Online]. Available: https://izlik.org/JA99ZB36FJ
ISNAD
Akpınar, Burhan - Çakmak, Zafer - Kara, Cihan. “POSTMODERNİZMİN İLKÖĞRETİM 6. VE 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMINA YANSIMALARI”. Firat University Journal of Social Sciences 20/2 (June 1, 2010). https://izlik.org/JA99ZB36FJ.
JAMA
1.Akpınar B, Çakmak Z, Kara C. POSTMODERNİZMİN İLKÖĞRETİM 6. VE 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMINA YANSIMALARI. Firat University Journal of Social Sciences. 2010;20. Available at https://izlik.org/JA99ZB36FJ.
MLA
Akpınar, Burhan, et al. “POSTMODERNİZMİN İLKÖĞRETİM 6. VE 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMINA YANSIMALARI”. Firat University Journal of Social Sciences, vol. 20, no. 2, June 2010, https://izlik.org/JA99ZB36FJ.
Vancouver
1.Burhan Akpınar, Zafer Çakmak, Cihan Kara. POSTMODERNİZMİN İLKÖĞRETİM 6. VE 7. SINIF SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMINA YANSIMALARI. Firat University Journal of Social Sciences [Internet]. 2010 Jun. 1;20(2). Available from: https://izlik.org/JA99ZB36FJ