BibTex RIS Cite

KIRGIZİSTAN’DA BİR NEVRUZ GELENEĞİ: SÜMÖLÖK

Year 2012, Volume: 22 Issue: 2, 0 - 0, 01.06.2012

Abstract

Bu çalışmada Kırgısiztan’ın Celal-Abad şehrindeki sümelek geleneği anlatılmıştır. Sümelek, Orta Asya Türkleri’nin nevruz yemeğidir. Kırgız, Özbek, Karakalpak, Tatar, Kazak, Uygur, Tacik, Afgan Türkleri arasında bilinen ve pişirilen bir yemektir. Bu açıdan bakıldığında sümelek, Türkistan Türkleri’nin ortak bir nevruz yemeğidir. Yöre farklılığına dayanan küçük ayrıntılar sayılmazsa pişirilmesi hemen hemen aynıdır. Sümelek, genellikle nevruz bayramından sonra pişirilir, diğer zamanlarda pek yapılmaz. Çalışmada Kırgızistan’da sümeleğin nasıl ortaya çıktığı, nasıl yapıldığı ve neden önemli olduğu anlatılmıştır

Year 2012, Volume: 22 Issue: 2, 0 - 0, 01.06.2012

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Issue
Authors

Birol İpek

Publication Date June 1, 2012
Submission Date February 4, 2016
Published in Issue Year 2012 Volume: 22 Issue: 2

Cite

APA İpek, B. (2012). KIRGIZİSTAN’DA BİR NEVRUZ GELENEĞİ: SÜMÖLÖK. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 22(2).