Conference Paper
BibTex RIS Cite
Year 2018, Volume: 1 Issue: 3, 97 - 99, 10.12.2018

Abstract

References

  • Kim, H. G., Bae, J. H., Jastrzebski, Z., Cherkas, A., Heo, B. G., Gorinstein, S., et al. (2016). Binding, antioxidant and anti-proliferative properties of bioactive compounds of sweet paprika (Capsicum annuum L.). Plant Foods for Human Nutrition, 71 , 129-136.
  • Tokusoglu Ö. 2017a. Proje Director. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projesi. Proje Yöneticisi. DEPARK Teknopark Univ.Sanayii İşbirliği Projesi BSTB 047226. Aronya (Aronia melanocarpa) Meyvesi Sağlık Ürünleri (Ekstrakt,Toz ve Aronya Çayı ve Tableti) Üretimi: İnovatif Ürünlerde Biyoyararlılık, Antioksidan Fenolik Profil ve Seçimlenmiş Kanser Hücre Hattı Üzerinde Olası Antikarsinojenik Etkilerinin Tesbiti. Baş.Tarihi: 05.01.2018 Bitiş Tarihi: Devam Ediyor. SPİL
  • INNOVA Arge Gıda Danışm. Ltd.Şti.,DEPARK TEKNOPARK, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İnciraltı Yerleşkesi, Balçova, İZMİR
  • Tokusoğlu Ö. 2017b. Proje ResearcherAronya (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot) ve Mürver (Sambucus nigra L.) Meyve Türlerinin Farklı Ekolojilerde Yetiştiriciliği, Meyve Karakteristik Bileşenleri ve Biyoyararlılığının İncelenmesi”. TAGEM Projesi- YABK Enstitüsü-Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı- Ankara TAGEM BBAD /17/A08/P10/01 –
  • Yamane, T., Kozuka, M., Wada-Yoneta, M., Sakamoto, T., Nakagaki, T., Nakano, Y., et al.
  • 2017. Aronia juice suppresses the elevation of postprandial blood glucose levels in adult healthy Japanese. Clinical Nutrition Experimental, 12 ,20- 26.

Aronia Berry Based New Food Products and Shelf Life Stability Studies

Year 2018, Volume: 1 Issue: 3, 97 - 99, 10.12.2018

Abstract

In this research data review, Turkish aronia melanocarpa fruit based products and these shelf life examining have been reported. Aronia berry based new nutritive food products could be utilized in functional food industry as valuable antioxidant sources and could be evaluated as innovative foods.

References

  • Kim, H. G., Bae, J. H., Jastrzebski, Z., Cherkas, A., Heo, B. G., Gorinstein, S., et al. (2016). Binding, antioxidant and anti-proliferative properties of bioactive compounds of sweet paprika (Capsicum annuum L.). Plant Foods for Human Nutrition, 71 , 129-136.
  • Tokusoglu Ö. 2017a. Proje Director. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projesi. Proje Yöneticisi. DEPARK Teknopark Univ.Sanayii İşbirliği Projesi BSTB 047226. Aronya (Aronia melanocarpa) Meyvesi Sağlık Ürünleri (Ekstrakt,Toz ve Aronya Çayı ve Tableti) Üretimi: İnovatif Ürünlerde Biyoyararlılık, Antioksidan Fenolik Profil ve Seçimlenmiş Kanser Hücre Hattı Üzerinde Olası Antikarsinojenik Etkilerinin Tesbiti. Baş.Tarihi: 05.01.2018 Bitiş Tarihi: Devam Ediyor. SPİL
  • INNOVA Arge Gıda Danışm. Ltd.Şti.,DEPARK TEKNOPARK, Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İnciraltı Yerleşkesi, Balçova, İZMİR
  • Tokusoğlu Ö. 2017b. Proje ResearcherAronya (Aronia melanocarpa (Michx) Elliot) ve Mürver (Sambucus nigra L.) Meyve Türlerinin Farklı Ekolojilerde Yetiştiriciliği, Meyve Karakteristik Bileşenleri ve Biyoyararlılığının İncelenmesi”. TAGEM Projesi- YABK Enstitüsü-Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı- Ankara TAGEM BBAD /17/A08/P10/01 –
  • Yamane, T., Kozuka, M., Wada-Yoneta, M., Sakamoto, T., Nakagaki, T., Nakano, Y., et al.
  • 2017. Aronia juice suppresses the elevation of postprandial blood glucose levels in adult healthy Japanese. Clinical Nutrition Experimental, 12 ,20- 26.
There are 6 citations in total.

Details

Primary Language English
Subjects Food Engineering
Journal Section Food Health and Technology Innovations
Authors

Özlem Tokuşoğlu

Publication Date December 10, 2018
Published in Issue Year 2018 Volume: 1 Issue: 3

Cite