Coğrafi işaret tescili yöntemi, yöresel ürünlerin turizm değerine dönüşmesine katkı sağlar. Bu türden ürünler, bölgelerin ticari kazanımlar elde etmelerinin yanı sıra, bölgenin turizm sektörü açısından tanıtılmasına imkân sağlar. Türkiye, içerisinde barındırdığı eşsiz doğa, kültür ve sanat zenginlikleri ile oldukça geniş bir coğrafi ürün çeşitliliğine sahiptir. Ancak ülkemiz, bu potansiyeline karşın, coğrafi işaretle konusunda oldukça sınırlı bir gelişim sağlayabilmiştir. Bu çalışmada; Giresun ili Görele ilçesine ait, yöresel ve coğrafi işaret tescili yapılmış bir ürün olan Görele Dondurması’nın üretiminden, tüketimine kadarki tüm aşamaları detaylı olarak sunulacaktır. Görele Dondurması, il ve ilçe ekonomisine katkı sağlaması ve turistik bir değer taşıması adına yerel bir değerdir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Hospitality Leisure Sport and Tourism |
Journal Section | Articles |
Authors |
|
Publication Date | October 30, 2020 |
Published in Issue | Year 2020, Volume 4, Issue 2 |
Bibtex | @research article { gastoria742198, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart University}, year = {2020}, volume = {4}, number = {2}, pages = {197 - 217}, title = {COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI}, key = {cite}, author = {Cebeci, Haluk and Şen, Mehmet} } |
APA | Cebeci, H. & Şen, M. (2020). COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , 4 (2) , 197-217 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/gastoria/issue/57634/742198 |
MLA | Cebeci, H. , Şen, M. "COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 (2020 ): 197-217 <https://dergipark.org.tr/en/pub/gastoria/issue/57634/742198> |
Chicago | Cebeci, H. , Şen, M. "COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 (2020 ): 197-217 |
RIS | TY - JOUR T1 - COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI AU - HalukCebeci, MehmetŞen Y1 - 2020 PY - 2020 N1 - DO - T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 197 EP - 217 VL - 4 IS - 2 SN - 2602-4144- M3 - UR - Y2 - 2020 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI %A Haluk Cebeci , Mehmet Şen %T COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI %D 2020 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 4 %N 2 %R %U |
ISNAD | Cebeci, Haluk , Şen, Mehmet . "COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 / 2 (October 2020): 197-217 . |
AMA | Cebeci H. , Şen M. COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2020; 4(2): 197-217. |
Vancouver | Cebeci H. , Şen M. COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2020; 4(2): 197-217. |
IEEE | H. Cebeci and M. Şen , "COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ SOĞUK BİR LEZZET: GÖRELE DONDURMASI", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, vol. 4, no. 2, pp. 197-217, Oct. 2020 |
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.