Beslenme zaruri ihtiyaç olmaktan ziyade sosyal ve bilimsel olarak anlam yüklenen bir kavrama dönüşmüştür. Gastronomiyi yemek ve kültürü birleştirici olarak ifade etmek mümkündür. Farklı kültüre ait mutfaklar bireyler için değişik ve ilgi çekici olmaktadır. Günümüzde kültürel farklılıklara ilave olarak hazırlama ve pişirme tekniklerinde yaratılan değişimler de ilgi çekicidir. Tarihten bu yana mutfakta yaşanan değişim ve gelişim ile birlikte gastronominin son dönemde geldiği noktalardan biri de moleküler gastronomidir. Moleküler gastronomi ile yiyecek ve içeceklerin farklı doku, tat ve ısı ile sunumu değişik, şaşırtıcı olabilmektedir. Bu çalışma mutfakta kültürel farklılığımızı ortaya koymak, yeni trendleri yakalayabilmek ve dünya mutfaklarıyla yarışabilmek için çalışan mutfak personelimizin moleküler mutfak konusundaki bilgi ve görüşlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada Muğla iline bağlı Dalaman ilçesi 5 yıldızlı otel mutfak personelinden anket tekniği ile veri toplanmıştır. SPSS ile analizleri yapılarak elde edilen bulgular yorumlanmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Hospitality Leisure Sport and Tourism |
Journal Section | Articles |
Authors |
|
Publication Date | October 30, 2020 |
Published in Issue | Year 2020, Volume 4, Issue 2 |
Bibtex | @research article { gastoria769479, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart University}, year = {2020}, volume = {4}, number = {2}, pages = {322 - 336}, title = {YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ}, key = {cite}, author = {Çolakoğlu, Ülker and Atabey, Selma} } |
APA | Çolakoğlu, Ü. & Atabey, S. (2020). YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , 4 (2) , 322-336 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/gastoria/issue/57634/769479 |
MLA | Çolakoğlu, Ü. , Atabey, S. "YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 (2020 ): 322-336 <https://dergipark.org.tr/en/pub/gastoria/issue/57634/769479> |
Chicago | Çolakoğlu, Ü. , Atabey, S. "YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 (2020 ): 322-336 |
RIS | TY - JOUR T1 - YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ AU - ÜlkerÇolakoğlu, SelmaAtabey Y1 - 2020 PY - 2020 N1 - DO - T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 322 EP - 336 VL - 4 IS - 2 SN - 2602-4144- M3 - UR - Y2 - 2020 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ %A Ülker Çolakoğlu , Selma Atabey %T YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ %D 2020 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 4 %N 2 %R %U |
ISNAD | Çolakoğlu, Ülker , Atabey, Selma . "YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 / 2 (October 2020): 322-336 . |
AMA | Çolakoğlu Ü. , Atabey S. YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2020; 4(2): 322-336. |
Vancouver | Çolakoğlu Ü. , Atabey S. YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2020; 4(2): 322-336. |
IEEE | Ü. Çolakoğlu and S. Atabey , "YENİ MUTFAK EĞİLİMLERİNDEN MOLEKÜLER GASTRONOMİ KONUSUNDA MUTFAK PERSONELİNİN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ, DALAMAN ÖRNEĞİ", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, vol. 4, no. 2, pp. 322-336, Oct. 2020 |
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.