Elle kemiksiz hale getirilmiş ve et verimi %66 olan tavşan etinden çeşitli oranlarda katarak, Gıda Maddeleri Tüzüğüne uygun, EBK formülüne göre sosisler üretilmiş ve elde olunanlar normal EBK sosislerine karşı analiz edilmişlerdir. Yapılan %5-10-15-20-25-30-35-40-60-80 ve 100 oranlarındaki tavşan etli sosislerde, kimyasal, fiziksel ve duysal analizler yapılmış ve sonuç olarak, EBK sosislerine tavşan etinin katımının %50’ye kadar mümkün olduğunu ve ürünlerde proteinin fazlalaştığı, tad ve aromanın iyileştiği saptanmıştır.
Elle kemiksiz hale getirilmiş ve et verimi %66 olan tavşan etinden çeşitli oranlarda katarak, Gıda Maddeleri Tüzüğüne uygun, EBK formülüne göre sosisler üretilmiş ve elde olunanlar normal EBK sosislerine karşı analiz edilmişlerdir. Yapılan %5-10-15-20-25-30-35-40-60-80 ve 100 oranlarındaki tavşan etli sosislerde, kimyasal, fiziksel ve duysal analizler yapılmış ve sonuç olarak, EBK sosislerine tavşan etinin katımının %50’ye kadar mümkün olduğunu ve ürünlerde proteinin fazlalaştığı, tad ve aromanın iyileştiği saptanmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | February 1, 1976 |
Published in Issue | Year 1976 Volume: 1 Issue: 1 |