BibTex RIS Kaynak Göster

Possibility of Using Rabbit Meat in Meat Products (in Turkish)

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.02.1976

Öz

Elle kemiksiz hale getirilmiş ve et verimi %66 olan tavşan etinden çeşitli oranlarda katarak, Gıda Maddeleri Tüzüğüne uygun, EBK formülüne göre sosisler üretilmiş ve elde olunanlar normal EBK sosislerine karşı analiz edilmişlerdir. Yapılan %5-10-15-20-25-30-35-40-60-80 ve 100 oranlarındaki tavşan etli sosislerde, kimyasal, fiziksel ve duysal analizler yapılmış ve sonuç olarak, EBK sosislerine tavşan etinin katımının %50’ye kadar mümkün olduğunu ve ürünlerde proteinin fazlalaştığı, tad ve aromanın iyileştiği saptanmıştır.

Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.02.1976

Öz

Elle kemiksiz hale getirilmiş ve et verimi %66 olan tavşan etinden çeşitli oranlarda katarak, Gıda Maddeleri Tüzüğüne uygun, EBK formülüne göre sosisler üretilmiş ve elde olunanlar normal EBK sosislerine karşı analiz edilmişlerdir. Yapılan %5-10-15-20-25-30-35-40-60-80 ve 100 oranlarındaki tavşan etli sosislerde, kimyasal, fiziksel ve duysal analizler yapılmış ve sonuç olarak, EBK sosislerine tavşan etinin katımının %50’ye kadar mümkün olduğunu ve ürünlerde proteinin fazlalaştığı, tad ve aromanın iyileştiği saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Haluk Turgut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1976
Yayımlandığı Sayı Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Turgut, H. . (1976). Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı. Gıda, 1(1).
AMA Turgut H. Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı. GIDA. Şubat 1976;1(1).
Chicago Turgut, Haluk. “Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı”. Gıda 1, sy. 1 (Şubat 1976).
EndNote Turgut H (01 Şubat 1976) Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı. Gıda 1 1
IEEE H. . Turgut, “Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı”, GIDA, c. 1, sy. 1, 1976.
ISNAD Turgut, Haluk. “Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı”. Gıda 1/1 (Şubat 1976).
JAMA Turgut H. Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı. GIDA. 1976;1.
MLA Turgut, Haluk. “Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı”. Gıda, c. 1, sy. 1, 1976.
Vancouver Turgut H. Tavşan Etinin Et Ürünlerinde Kullanılma Olanağı. GIDA. 1976;1(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/