Bu çalışmada, üç farklı starter kültür kullanılarak üretilen % 18 yağlı fermente krema örneklerinin bazı duyusal özellikleri ile viskozite, asit değeri, peroksit sayısı, diasetil ve tirozin değerlerinin 22 günlük depolama süresince incelenmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre; starter kültür tipi ve depolama süresinin örneklerde incelenen duyusal özellikler ile viskozite ve diasetil değerleri üzerinde birlikte etkili olduğunu göstermiştir (p<0.01). Asit değeri, peroksit sayısı ve tirozin değerlerinde görülen örnekler arası farklılıklar ve depolama süresince tespit edilen değişiklikler ise istatistiksel olarak önemsiz bulunmuştur (p>0.05).
Anahtar Kelimeler: Fermente krema, starter kültür, duyusal özellikler, aromatik özellikler
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | July 17, 2014 |
Published in Issue | Year 2013 Issue: 13 |