BibTex RIS Cite

BAZI ÜZÜMSÜ MEYVE ÇEŞİTLERİNİN TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR

Year 2003, Issue: 3, - , 20.08.2014

Abstract

Çalışmada, Schönemann, Canby, Th. Loganberry ahududu çeşitleriyle Ollallie Black böğürtlen çeşidinin taze ve değerlendirilmiş olarak özellikleri incelenmiştir. Değerlendirme şekilleri arasında -30°C de dondurularak -18°C de muhafaza ile marmelat yer almaktadır. Taze ahududu, böğürtlen ve mamullerind  toplam kuru madde, brix, pH, toplam asitlik, pektin, kül, vitamin C, toplam ve invert şeker miktarları tespit edilmiştir. Renk, görünüş, tat ve koku değerleriyle duyusal
değerlendirmeye tabi tutulmuş, sonuçlar toplam puanlar olarak ifade edilmiştir. Taze örneklerin eni, boyu ve
ağırlığı tespit edilmiştir. Dondurulmuş örneklerde toplam asitlik, antosiyanin ve vitamin C miktarlarının azalması dışında bir değişiklik görülmemiştir.

References

  • ANONİM, 1962. International Federation of Fruit Juice Analyses. No: 9.
  • ANONİM, 1972. Meyve ve Sebze Mamulleri Titre Edilebilen Asitlik Tayini. TS 1125. Türk Standartları
  • Enstitüsü. Ankara.
  • CEMEROĞLU, B. 1976. Reçel. Marmelat, Jöle Üretim Teknolojisi ve Analiz Metodları. Bursa Gıda
  • Kontrol Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Yayınları No: 5. Bursa.
  • CEMEROĞLU, B. 1982. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. A.Ü. Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi.
  • Ankara.
  • GÖKTAY, Ş., KILIÇ, O., ÖZLER, M., 1997. Bursa yöresinde yetişen Ahududu meyvesinin birleşimi ve
  • bu meyveden üretilen marmelatların özellikleri üzerinde araştırmalar, Gıda (GTD) 97/2, 117-
  • s.
  • NEHRİNG, P. Und H. KRAUSE. 1969. Konserven Technisches Handbuch. Verlag Günter Hempel
  • Braunshvveig.
  • ONUR, S. 1977. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Dergisi Cilt: 8, Sayı: 1.
  • ROBİNSON, B.W. and E. STOTZ., 1945. lndophenol-xylene extraction method for ascorbic acid and
  • modifications for interfering substances, J. Biol. Chem. 160, 217-225.
  • ROSS, F. A. 1959. Dinitrophenol Method for Reducing Sugars. 469-470 in W.F. Talburt and O. Smith
  • (eds.) Potato Processing AVI Publishing Co, Connectiout.
  • SONDHETMER, E. and Z. I. KERTESZ, 1948. Anthocyanin pigment-colorimetric determination in
  • Stravvberries and strawberry products. Analytical Chemistry. 20, 245-248.
Year 2003, Issue: 3, - , 20.08.2014

Abstract

References

  • ANONİM, 1962. International Federation of Fruit Juice Analyses. No: 9.
  • ANONİM, 1972. Meyve ve Sebze Mamulleri Titre Edilebilen Asitlik Tayini. TS 1125. Türk Standartları
  • Enstitüsü. Ankara.
  • CEMEROĞLU, B. 1976. Reçel. Marmelat, Jöle Üretim Teknolojisi ve Analiz Metodları. Bursa Gıda
  • Kontrol Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Yayınları No: 5. Bursa.
  • CEMEROĞLU, B. 1982. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. A.Ü. Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi.
  • Ankara.
  • GÖKTAY, Ş., KILIÇ, O., ÖZLER, M., 1997. Bursa yöresinde yetişen Ahududu meyvesinin birleşimi ve
  • bu meyveden üretilen marmelatların özellikleri üzerinde araştırmalar, Gıda (GTD) 97/2, 117-
  • s.
  • NEHRİNG, P. Und H. KRAUSE. 1969. Konserven Technisches Handbuch. Verlag Günter Hempel
  • Braunshvveig.
  • ONUR, S. 1977. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Dergisi Cilt: 8, Sayı: 1.
  • ROBİNSON, B.W. and E. STOTZ., 1945. lndophenol-xylene extraction method for ascorbic acid and
  • modifications for interfering substances, J. Biol. Chem. 160, 217-225.
  • ROSS, F. A. 1959. Dinitrophenol Method for Reducing Sugars. 469-470 in W.F. Talburt and O. Smith
  • (eds.) Potato Processing AVI Publishing Co, Connectiout.
  • SONDHETMER, E. and Z. I. KERTESZ, 1948. Anthocyanin pigment-colorimetric determination in
  • Stravvberries and strawberry products. Analytical Chemistry. 20, 245-248.
There are 19 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İbrahim Çevik This is me

Metin Erhan This is me

Publication Date August 20, 2014
Published in Issue Year 2003 Issue: 3

Cite

APA Çevik, İ., & Erhan, M. (2014). BAZI ÜZÜMSÜ MEYVE ÇEŞİTLERİNİN TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR. Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi(3).