Çalışmada, Schönemann, Canby, Th. Loganberry ahududu çeşitleriyle Ollallie Black böğürtlen çeşidinin taze ve değerlendirilmiş olarak özellikleri incelenmiştir. Değerlendirme şekilleri arasında -30°C de dondurularak -18°C de muhafaza ile marmelat yer almaktadır. Taze ahududu, böğürtlen ve mamullerind toplam kuru madde, brix, pH, toplam asitlik, pektin, kül, vitamin C, toplam ve invert şeker miktarları tespit edilmiştir. Renk, görünüş, tat ve koku değerleriyle duyusal
değerlendirmeye tabi tutulmuş, sonuçlar toplam puanlar olarak ifade edilmiştir. Taze örneklerin eni, boyu ve
ağırlığı tespit edilmiştir. Dondurulmuş örneklerde toplam asitlik, antosiyanin ve vitamin C miktarlarının azalması dışında bir değişiklik görülmemiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | August 20, 2014 |
Published in Issue | Year 2003 Issue: 3 |