BibTex RIS Kaynak Göster

BAZI ÜZÜMSÜ MEYVE ÇEŞİTLERİNİN TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR

Yıl 2003, Sayı: 3, - , 20.08.2014

Öz

Çalışmada, Schönemann, Canby, Th. Loganberry ahududu çeşitleriyle Ollallie Black böğürtlen çeşidinin taze ve değerlendirilmiş olarak özellikleri incelenmiştir. Değerlendirme şekilleri arasında -30°C de dondurularak -18°C de muhafaza ile marmelat yer almaktadır. Taze ahududu, böğürtlen ve mamullerind  toplam kuru madde, brix, pH, toplam asitlik, pektin, kül, vitamin C, toplam ve invert şeker miktarları tespit edilmiştir. Renk, görünüş, tat ve koku değerleriyle duyusal
değerlendirmeye tabi tutulmuş, sonuçlar toplam puanlar olarak ifade edilmiştir. Taze örneklerin eni, boyu ve
ağırlığı tespit edilmiştir. Dondurulmuş örneklerde toplam asitlik, antosiyanin ve vitamin C miktarlarının azalması dışında bir değişiklik görülmemiştir.

Kaynakça

  • ANONİM, 1962. International Federation of Fruit Juice Analyses. No: 9.
  • ANONİM, 1972. Meyve ve Sebze Mamulleri Titre Edilebilen Asitlik Tayini. TS 1125. Türk Standartları
  • Enstitüsü. Ankara.
  • CEMEROĞLU, B. 1976. Reçel. Marmelat, Jöle Üretim Teknolojisi ve Analiz Metodları. Bursa Gıda
  • Kontrol Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Yayınları No: 5. Bursa.
  • CEMEROĞLU, B. 1982. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. A.Ü. Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi.
  • Ankara.
  • GÖKTAY, Ş., KILIÇ, O., ÖZLER, M., 1997. Bursa yöresinde yetişen Ahududu meyvesinin birleşimi ve
  • bu meyveden üretilen marmelatların özellikleri üzerinde araştırmalar, Gıda (GTD) 97/2, 117-
  • s.
  • NEHRİNG, P. Und H. KRAUSE. 1969. Konserven Technisches Handbuch. Verlag Günter Hempel
  • Braunshvveig.
  • ONUR, S. 1977. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Dergisi Cilt: 8, Sayı: 1.
  • ROBİNSON, B.W. and E. STOTZ., 1945. lndophenol-xylene extraction method for ascorbic acid and
  • modifications for interfering substances, J. Biol. Chem. 160, 217-225.
  • ROSS, F. A. 1959. Dinitrophenol Method for Reducing Sugars. 469-470 in W.F. Talburt and O. Smith
  • (eds.) Potato Processing AVI Publishing Co, Connectiout.
  • SONDHETMER, E. and Z. I. KERTESZ, 1948. Anthocyanin pigment-colorimetric determination in
  • Stravvberries and strawberry products. Analytical Chemistry. 20, 245-248.
Yıl 2003, Sayı: 3, - , 20.08.2014

Öz

Kaynakça

  • ANONİM, 1962. International Federation of Fruit Juice Analyses. No: 9.
  • ANONİM, 1972. Meyve ve Sebze Mamulleri Titre Edilebilen Asitlik Tayini. TS 1125. Türk Standartları
  • Enstitüsü. Ankara.
  • CEMEROĞLU, B. 1976. Reçel. Marmelat, Jöle Üretim Teknolojisi ve Analiz Metodları. Bursa Gıda
  • Kontrol Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Yayınları No: 5. Bursa.
  • CEMEROĞLU, B. 1982. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. A.Ü. Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi.
  • Ankara.
  • GÖKTAY, Ş., KILIÇ, O., ÖZLER, M., 1997. Bursa yöresinde yetişen Ahududu meyvesinin birleşimi ve
  • bu meyveden üretilen marmelatların özellikleri üzerinde araştırmalar, Gıda (GTD) 97/2, 117-
  • s.
  • NEHRİNG, P. Und H. KRAUSE. 1969. Konserven Technisches Handbuch. Verlag Günter Hempel
  • Braunshvveig.
  • ONUR, S. 1977. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Dergisi Cilt: 8, Sayı: 1.
  • ROBİNSON, B.W. and E. STOTZ., 1945. lndophenol-xylene extraction method for ascorbic acid and
  • modifications for interfering substances, J. Biol. Chem. 160, 217-225.
  • ROSS, F. A. 1959. Dinitrophenol Method for Reducing Sugars. 469-470 in W.F. Talburt and O. Smith
  • (eds.) Potato Processing AVI Publishing Co, Connectiout.
  • SONDHETMER, E. and Z. I. KERTESZ, 1948. Anthocyanin pigment-colorimetric determination in
  • Stravvberries and strawberry products. Analytical Chemistry. 20, 245-248.
Toplam 19 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Çevik Bu kişi benim

Metin Erhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çevik, İ., & Erhan, M. (2014). BAZI ÜZÜMSÜ MEYVE ÇEŞİTLERİNİN TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR. Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi(3).

by-nc-nd.png?resize=300%2C105&ssl=1
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi  CC BY-NC-ND 4.0 lisansı altında lisanslanmıştır
 Journal of Food and Feed Science-Technology is licensed under CC BY-NC-ND 4.0