BibTex RIS Cite

EKOLOJİK TARIM ve HAYVANCILIK

Year 2002, Issue: 2, - , 21.08.2014

Abstract

E n ta n s if ta rım d a tra n s g e n ik to h u m la r, k im y a s a l g ü b re v e ila ç la r, h a y v a n s a l ü re tim d e is e h o rm o n ve a n tib iy o tik b e n z e ri y em k a tk ı m a d d e le ri v e k e s im h a n e ya n ü rü n le rin in y o ğ u n o la ra k k u lla n ım ı v e rim i a rttırm a k ta , a n c a k ç e v re y i k irle tm e k te , h a y v a n v e in s a n s a ğ lığ ın ı o lum s u z y ö n d e e tk ilem e k te d ir. Bu tü r s a ğ lık s ız ü rü n le rle
b e s le n e n in s a n la rd a b a ş ta k a n s e r o lm a k ü z e re s a ğ lık s o ru n la rın d a s o n y ılla rd a ö n em li a rtış g ö z le nm e k te d ir. Bu n e d e n le e k o lo jik d e n g e y i k o rum a k , ç e v re y e z a ra r v e rm e k , d a h a s a ğ lık lı v e le z z e tli ü rü n le r ü re tm e k am a c ıy la
g e lişm iş ü lk e le rd e s o n y ılla rd a a le rn a tif ta rım y ö n tem le ri g e liş tirilm e k te d ir. Bu n e d e n le e k o lo jik ta rım , g e lişm iş ü lk e le rd e s o n y ılla rd a e n h ız lı g e lişm e g ö s te re n b ir ü re tim ş e k lid ir. E k o lo jik ta rım , d o ğ a d a k i d e n g e y i k o ru y a n , ü re tim d e m ik ta rın d a n ç o k k a lite y i e s a s a la n b ir ü re tim ş e k lid ir.E k o lo jik ta rım ın ö n em li b ir p a rç a s ın ı o lu ş tu ra n
e k o lo jik h a y v a n c ılık ta , b ö lg e y e u y um s a ğ lam ış h a y v a n la r, e k o lo jik k o ş u lla rd a , e k o lo jik y em le rle b e s le nm e k te d ir. E k o lo jik ta rım d a , h a y v a n s a l ü re tim d e d a h a ç o k b itk is e l y em le rin k u lla n ılm a s ı, b itk is e l ü re tim d e is e h a y v a n
g ü b re le rin in o rg a n ik g ü b re o la ra k d e ğ e rle n d irilm e s i v e m ü n a v e b e g e tirilm e s i n e d e n iy le b itk is e l v e h a y v a n s a l ü re tim b ir b ü tü n o la ra k e le a lınm a k ta v e b irb irle rin i tam am lam a k ta d ır.

References

  • AK. İ., KOYUNCU, M. 2001. Organic Meat and Milk Production Potential From Small Ruminants in Turkey. Internation
  • Conference on Organic Meat and Milk from Ruminants. Athens, Greece, 4-6 October 2001. Book of Abstracts p:42.
  • AKSOY, U., ALTINDİŞLİ, A. 1998. Ekolojik (Organik Biyolojik) Tarım. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO)
  • Yayınları, Bornova, İzmir, 215s.
  • AKSOY, U. 1999. Dünya’da ve Türkiye’de Ekolojik Tarım. Türkiye 1.Ekolojik Tarım Sempozyumu. 21-23 Haziran
  • , İzmir, Sayfa :3-10.
  • ANONİM, 1999. Council Regulation, Official Journal of the European Communities.(EC) NO: 1804/1999
  • ANONİM, 2001. Organik Tarım El Kitabı. T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Yayın Dairesi Bakanlığı, 68 s.
  • EKİZ, H., KILIÇ, A. 2001. Ekolojik Tarım Açısından Genetik Kaynakların ve Genetik Erozyonun Önemi. Türkiye 2.
  • Ekolojik Tarım Sempozyumu, 14-16 Kasım. 2001, Antalya.
  • ESER, V. 2000. Modern Biyoteknolojideki Gelişmelerin Işığı Altında Dünya ve Türkiye’de Tarım. Küreselleşme
  • Sürecinde Biyoteknoloji ve Biyogüvenlik Sempozyumu, 23-24 Ekim 2000 Ankara, Sayfa 7-16.
  • EVRENSEL, T. 2001. Çevresel Kirlenme ve Kanser İlişkileri. ÇESAV “Organik Tarım ve İnsan Sağlığı" Paneli, 25
  • Mayıs 2001, Ankara.
  • KAVAS, G. 2001. Organik, Ekolojik ya da Biyolojik Tarım. GIDA. Dünya Yayınları. Kasım 2001, Yıl: 6, Sayı: 2001 -
  • , Sayfa: 57-59.
  • KOCATAŞ, A. Ekoloji: Çevre Biyolojisi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları No: 51, Ders Kitabı No: 20,
  • Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova - İzmir.
  • KRİSTENSEN, E.S., THAMSBORG, S.M. 2001. Future European Market for Organik Produce from Ruminants.
  • İnternation Conference on Organic Meat and Milk from Ruminants. Athens, Greece, 4-6. October 2001. Book
  • of Abstracts p:6.
  • PEKEL, E., ÜNALAN, A. 1999. Hayvansal Üretimde Ekolojik Tarımın Yeri ve Türkiye İçin Önemi. Türkiye 1. Ekolojik
  • Tarım Sempozyumu. 21-23 Haziran 1999, İzmir, Sayfa: 17-24.
  • RAHMANN, G. 2001. The Standarts, Regulations and Legistlations Required for Organic Ruminants Production.
  • International Conference on Organic Meat and Milk From Ruminants. Athens, Greece, 4-6 October 2001.
  • Book of Abstracts p: 7.
  • SANER, G., ENGİNDENİZ, S. 2001. Hayvancılıkta Organik Üretime Geçiş Olanakları ve Türkiye Üzerine Bir
  • Değerlendirme. 2. Ekolojik Tarım Kongresi, 14-16 Kasım 2001, Antalya.
  • ŞAYAN, Y., POLAT, M. 2001. Ekolojik Tarımda Hayvancılık. Türkiye 2. Ekolojik Tarım Kongresi, 14-16 Kasım 2001,
  • Antalya.
  • TÜRK, R. 2001. Dünya' da ve Türkiye'de Organik Tarım, ÇEŞAV “Organik Tarım ve İnsan Sağlığı” Paneli, 25 Mayıs
  • , Ankara.
  • TÜRK, R„ AK. İ., ÜNAL, H. TURHAN, Ş „ MOL. F., ŞENSOY, M., CELBİŞ, Ö., SARI, E. 2001. Marmara Bölgesinde
  • Organik Tarım Uygulamaları ve Geleceği. Gap II. Tarım Kongresi.
  • YURTTAGÜL, M. 2001. Besinlerdeki Tarım İlacı Kalıntıları. ÇESAV “ Organik Tarım ve İnsan Sağlığı” Paneli, 25
  • Mayıs 2001, Ankara.
Year 2002, Issue: 2, - , 21.08.2014

Abstract

References

  • AK. İ., KOYUNCU, M. 2001. Organic Meat and Milk Production Potential From Small Ruminants in Turkey. Internation
  • Conference on Organic Meat and Milk from Ruminants. Athens, Greece, 4-6 October 2001. Book of Abstracts p:42.
  • AKSOY, U., ALTINDİŞLİ, A. 1998. Ekolojik (Organik Biyolojik) Tarım. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO)
  • Yayınları, Bornova, İzmir, 215s.
  • AKSOY, U. 1999. Dünya’da ve Türkiye’de Ekolojik Tarım. Türkiye 1.Ekolojik Tarım Sempozyumu. 21-23 Haziran
  • , İzmir, Sayfa :3-10.
  • ANONİM, 1999. Council Regulation, Official Journal of the European Communities.(EC) NO: 1804/1999
  • ANONİM, 2001. Organik Tarım El Kitabı. T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Yayın Dairesi Bakanlığı, 68 s.
  • EKİZ, H., KILIÇ, A. 2001. Ekolojik Tarım Açısından Genetik Kaynakların ve Genetik Erozyonun Önemi. Türkiye 2.
  • Ekolojik Tarım Sempozyumu, 14-16 Kasım. 2001, Antalya.
  • ESER, V. 2000. Modern Biyoteknolojideki Gelişmelerin Işığı Altında Dünya ve Türkiye’de Tarım. Küreselleşme
  • Sürecinde Biyoteknoloji ve Biyogüvenlik Sempozyumu, 23-24 Ekim 2000 Ankara, Sayfa 7-16.
  • EVRENSEL, T. 2001. Çevresel Kirlenme ve Kanser İlişkileri. ÇESAV “Organik Tarım ve İnsan Sağlığı" Paneli, 25
  • Mayıs 2001, Ankara.
  • KAVAS, G. 2001. Organik, Ekolojik ya da Biyolojik Tarım. GIDA. Dünya Yayınları. Kasım 2001, Yıl: 6, Sayı: 2001 -
  • , Sayfa: 57-59.
  • KOCATAŞ, A. Ekoloji: Çevre Biyolojisi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları No: 51, Ders Kitabı No: 20,
  • Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova - İzmir.
  • KRİSTENSEN, E.S., THAMSBORG, S.M. 2001. Future European Market for Organik Produce from Ruminants.
  • İnternation Conference on Organic Meat and Milk from Ruminants. Athens, Greece, 4-6. October 2001. Book
  • of Abstracts p:6.
  • PEKEL, E., ÜNALAN, A. 1999. Hayvansal Üretimde Ekolojik Tarımın Yeri ve Türkiye İçin Önemi. Türkiye 1. Ekolojik
  • Tarım Sempozyumu. 21-23 Haziran 1999, İzmir, Sayfa: 17-24.
  • RAHMANN, G. 2001. The Standarts, Regulations and Legistlations Required for Organic Ruminants Production.
  • International Conference on Organic Meat and Milk From Ruminants. Athens, Greece, 4-6 October 2001.
  • Book of Abstracts p: 7.
  • SANER, G., ENGİNDENİZ, S. 2001. Hayvancılıkta Organik Üretime Geçiş Olanakları ve Türkiye Üzerine Bir
  • Değerlendirme. 2. Ekolojik Tarım Kongresi, 14-16 Kasım 2001, Antalya.
  • ŞAYAN, Y., POLAT, M. 2001. Ekolojik Tarımda Hayvancılık. Türkiye 2. Ekolojik Tarım Kongresi, 14-16 Kasım 2001,
  • Antalya.
  • TÜRK, R. 2001. Dünya' da ve Türkiye'de Organik Tarım, ÇEŞAV “Organik Tarım ve İnsan Sağlığı” Paneli, 25 Mayıs
  • , Ankara.
  • TÜRK, R„ AK. İ., ÜNAL, H. TURHAN, Ş „ MOL. F., ŞENSOY, M., CELBİŞ, Ö., SARI, E. 2001. Marmara Bölgesinde
  • Organik Tarım Uygulamaları ve Geleceği. Gap II. Tarım Kongresi.
  • YURTTAGÜL, M. 2001. Besinlerdeki Tarım İlacı Kalıntıları. ÇESAV “ Organik Tarım ve İnsan Sağlığı” Paneli, 25
  • Mayıs 2001, Ankara.
There are 36 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İbrahim Ak This is me

Publication Date August 21, 2014
Published in Issue Year 2002 Issue: 2

Cite

APA Ak, İ. (2014). EKOLOJİK TARIM ve HAYVANCILIK. Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi(2).