BibTex RIS Kaynak Göster

EKOLOJİK TARIM ve HAYVANCILIK

Yıl 2002, Sayı: 2, - , 21.08.2014

Öz

E n ta n s if ta rım d a tra n s g e n ik to h u m la r, k im y a s a l g ü b re v e ila ç la r, h a y v a n s a l ü re tim d e is e h o rm o n ve a n tib iy o tik b e n z e ri y em k a tk ı m a d d e le ri v e k e s im h a n e ya n ü rü n le rin in y o ğ u n o la ra k k u lla n ım ı v e rim i a rttırm a k ta , a n c a k ç e v re y i k irle tm e k te , h a y v a n v e in s a n s a ğ lığ ın ı o lum s u z y ö n d e e tk ilem e k te d ir. Bu tü r s a ğ lık s ız ü rü n le rle
b e s le n e n in s a n la rd a b a ş ta k a n s e r o lm a k ü z e re s a ğ lık s o ru n la rın d a s o n y ılla rd a ö n em li a rtış g ö z le nm e k te d ir. Bu n e d e n le e k o lo jik d e n g e y i k o rum a k , ç e v re y e z a ra r v e rm e k , d a h a s a ğ lık lı v e le z z e tli ü rü n le r ü re tm e k am a c ıy la
g e lişm iş ü lk e le rd e s o n y ılla rd a a le rn a tif ta rım y ö n tem le ri g e liş tirilm e k te d ir. Bu n e d e n le e k o lo jik ta rım , g e lişm iş ü lk e le rd e s o n y ılla rd a e n h ız lı g e lişm e g ö s te re n b ir ü re tim ş e k lid ir. E k o lo jik ta rım , d o ğ a d a k i d e n g e y i k o ru y a n , ü re tim d e m ik ta rın d a n ç o k k a lite y i e s a s a la n b ir ü re tim ş e k lid ir.E k o lo jik ta rım ın ö n em li b ir p a rç a s ın ı o lu ş tu ra n
e k o lo jik h a y v a n c ılık ta , b ö lg e y e u y um s a ğ lam ış h a y v a n la r, e k o lo jik k o ş u lla rd a , e k o lo jik y em le rle b e s le nm e k te d ir. E k o lo jik ta rım d a , h a y v a n s a l ü re tim d e d a h a ç o k b itk is e l y em le rin k u lla n ılm a s ı, b itk is e l ü re tim d e is e h a y v a n
g ü b re le rin in o rg a n ik g ü b re o la ra k d e ğ e rle n d irilm e s i v e m ü n a v e b e g e tirilm e s i n e d e n iy le b itk is e l v e h a y v a n s a l ü re tim b ir b ü tü n o la ra k e le a lınm a k ta v e b irb irle rin i tam am lam a k ta d ır.

Kaynakça

  • AK. İ., KOYUNCU, M. 2001. Organic Meat and Milk Production Potential From Small Ruminants in Turkey. Internation
  • Conference on Organic Meat and Milk from Ruminants. Athens, Greece, 4-6 October 2001. Book of Abstracts p:42.
  • AKSOY, U., ALTINDİŞLİ, A. 1998. Ekolojik (Organik Biyolojik) Tarım. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO)
  • Yayınları, Bornova, İzmir, 215s.
  • AKSOY, U. 1999. Dünya’da ve Türkiye’de Ekolojik Tarım. Türkiye 1.Ekolojik Tarım Sempozyumu. 21-23 Haziran
  • , İzmir, Sayfa :3-10.
  • ANONİM, 1999. Council Regulation, Official Journal of the European Communities.(EC) NO: 1804/1999
  • ANONİM, 2001. Organik Tarım El Kitabı. T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Yayın Dairesi Bakanlığı, 68 s.
  • EKİZ, H., KILIÇ, A. 2001. Ekolojik Tarım Açısından Genetik Kaynakların ve Genetik Erozyonun Önemi. Türkiye 2.
  • Ekolojik Tarım Sempozyumu, 14-16 Kasım. 2001, Antalya.
  • ESER, V. 2000. Modern Biyoteknolojideki Gelişmelerin Işığı Altında Dünya ve Türkiye’de Tarım. Küreselleşme
  • Sürecinde Biyoteknoloji ve Biyogüvenlik Sempozyumu, 23-24 Ekim 2000 Ankara, Sayfa 7-16.
  • EVRENSEL, T. 2001. Çevresel Kirlenme ve Kanser İlişkileri. ÇESAV “Organik Tarım ve İnsan Sağlığı" Paneli, 25
  • Mayıs 2001, Ankara.
  • KAVAS, G. 2001. Organik, Ekolojik ya da Biyolojik Tarım. GIDA. Dünya Yayınları. Kasım 2001, Yıl: 6, Sayı: 2001 -
  • , Sayfa: 57-59.
  • KOCATAŞ, A. Ekoloji: Çevre Biyolojisi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları No: 51, Ders Kitabı No: 20,
  • Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova - İzmir.
  • KRİSTENSEN, E.S., THAMSBORG, S.M. 2001. Future European Market for Organik Produce from Ruminants.
  • İnternation Conference on Organic Meat and Milk from Ruminants. Athens, Greece, 4-6. October 2001. Book
  • of Abstracts p:6.
  • PEKEL, E., ÜNALAN, A. 1999. Hayvansal Üretimde Ekolojik Tarımın Yeri ve Türkiye İçin Önemi. Türkiye 1. Ekolojik
  • Tarım Sempozyumu. 21-23 Haziran 1999, İzmir, Sayfa: 17-24.
  • RAHMANN, G. 2001. The Standarts, Regulations and Legistlations Required for Organic Ruminants Production.
  • International Conference on Organic Meat and Milk From Ruminants. Athens, Greece, 4-6 October 2001.
  • Book of Abstracts p: 7.
  • SANER, G., ENGİNDENİZ, S. 2001. Hayvancılıkta Organik Üretime Geçiş Olanakları ve Türkiye Üzerine Bir
  • Değerlendirme. 2. Ekolojik Tarım Kongresi, 14-16 Kasım 2001, Antalya.
  • ŞAYAN, Y., POLAT, M. 2001. Ekolojik Tarımda Hayvancılık. Türkiye 2. Ekolojik Tarım Kongresi, 14-16 Kasım 2001,
  • Antalya.
  • TÜRK, R. 2001. Dünya' da ve Türkiye'de Organik Tarım, ÇEŞAV “Organik Tarım ve İnsan Sağlığı” Paneli, 25 Mayıs
  • , Ankara.
  • TÜRK, R„ AK. İ., ÜNAL, H. TURHAN, Ş „ MOL. F., ŞENSOY, M., CELBİŞ, Ö., SARI, E. 2001. Marmara Bölgesinde
  • Organik Tarım Uygulamaları ve Geleceği. Gap II. Tarım Kongresi.
  • YURTTAGÜL, M. 2001. Besinlerdeki Tarım İlacı Kalıntıları. ÇESAV “ Organik Tarım ve İnsan Sağlığı” Paneli, 25
  • Mayıs 2001, Ankara.
Yıl 2002, Sayı: 2, - , 21.08.2014

Öz

Kaynakça

  • AK. İ., KOYUNCU, M. 2001. Organic Meat and Milk Production Potential From Small Ruminants in Turkey. Internation
  • Conference on Organic Meat and Milk from Ruminants. Athens, Greece, 4-6 October 2001. Book of Abstracts p:42.
  • AKSOY, U., ALTINDİŞLİ, A. 1998. Ekolojik (Organik Biyolojik) Tarım. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO)
  • Yayınları, Bornova, İzmir, 215s.
  • AKSOY, U. 1999. Dünya’da ve Türkiye’de Ekolojik Tarım. Türkiye 1.Ekolojik Tarım Sempozyumu. 21-23 Haziran
  • , İzmir, Sayfa :3-10.
  • ANONİM, 1999. Council Regulation, Official Journal of the European Communities.(EC) NO: 1804/1999
  • ANONİM, 2001. Organik Tarım El Kitabı. T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Yayın Dairesi Bakanlığı, 68 s.
  • EKİZ, H., KILIÇ, A. 2001. Ekolojik Tarım Açısından Genetik Kaynakların ve Genetik Erozyonun Önemi. Türkiye 2.
  • Ekolojik Tarım Sempozyumu, 14-16 Kasım. 2001, Antalya.
  • ESER, V. 2000. Modern Biyoteknolojideki Gelişmelerin Işığı Altında Dünya ve Türkiye’de Tarım. Küreselleşme
  • Sürecinde Biyoteknoloji ve Biyogüvenlik Sempozyumu, 23-24 Ekim 2000 Ankara, Sayfa 7-16.
  • EVRENSEL, T. 2001. Çevresel Kirlenme ve Kanser İlişkileri. ÇESAV “Organik Tarım ve İnsan Sağlığı" Paneli, 25
  • Mayıs 2001, Ankara.
  • KAVAS, G. 2001. Organik, Ekolojik ya da Biyolojik Tarım. GIDA. Dünya Yayınları. Kasım 2001, Yıl: 6, Sayı: 2001 -
  • , Sayfa: 57-59.
  • KOCATAŞ, A. Ekoloji: Çevre Biyolojisi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları No: 51, Ders Kitabı No: 20,
  • Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova - İzmir.
  • KRİSTENSEN, E.S., THAMSBORG, S.M. 2001. Future European Market for Organik Produce from Ruminants.
  • İnternation Conference on Organic Meat and Milk from Ruminants. Athens, Greece, 4-6. October 2001. Book
  • of Abstracts p:6.
  • PEKEL, E., ÜNALAN, A. 1999. Hayvansal Üretimde Ekolojik Tarımın Yeri ve Türkiye İçin Önemi. Türkiye 1. Ekolojik
  • Tarım Sempozyumu. 21-23 Haziran 1999, İzmir, Sayfa: 17-24.
  • RAHMANN, G. 2001. The Standarts, Regulations and Legistlations Required for Organic Ruminants Production.
  • International Conference on Organic Meat and Milk From Ruminants. Athens, Greece, 4-6 October 2001.
  • Book of Abstracts p: 7.
  • SANER, G., ENGİNDENİZ, S. 2001. Hayvancılıkta Organik Üretime Geçiş Olanakları ve Türkiye Üzerine Bir
  • Değerlendirme. 2. Ekolojik Tarım Kongresi, 14-16 Kasım 2001, Antalya.
  • ŞAYAN, Y., POLAT, M. 2001. Ekolojik Tarımda Hayvancılık. Türkiye 2. Ekolojik Tarım Kongresi, 14-16 Kasım 2001,
  • Antalya.
  • TÜRK, R. 2001. Dünya' da ve Türkiye'de Organik Tarım, ÇEŞAV “Organik Tarım ve İnsan Sağlığı” Paneli, 25 Mayıs
  • , Ankara.
  • TÜRK, R„ AK. İ., ÜNAL, H. TURHAN, Ş „ MOL. F., ŞENSOY, M., CELBİŞ, Ö., SARI, E. 2001. Marmara Bölgesinde
  • Organik Tarım Uygulamaları ve Geleceği. Gap II. Tarım Kongresi.
  • YURTTAGÜL, M. 2001. Besinlerdeki Tarım İlacı Kalıntıları. ÇESAV “ Organik Tarım ve İnsan Sağlığı” Paneli, 25
  • Mayıs 2001, Ankara.
Toplam 36 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Ak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ak, İ. (2014). EKOLOJİK TARIM ve HAYVANCILIK. Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi(2).

by-nc-nd.png?resize=300%2C105&ssl=1
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi  CC BY-NC-ND 4.0 lisansı altında lisanslanmıştır
 Journal of Food and Feed Science-Technology is licensed under CC BY-NC-ND 4.0