Araştırmada yöresel bir yiyecek olan batırığın,
sürdürülebilir gastronomi turizmi bağlamında farkındalığını arttırmak, mikro
ölçekte hazırlanış farklılıklarını ve nedenlerini tespit etmek amaçlanmaktadır.
Araştırmanın yöntemi olarak nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış
görüşme tekniği kullanılmıştır. Araştırma Kasım-Aralık 2017 aylarında Mersin
İlinde 16 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilmiştir. Araştırmada İç Anadolu
bölgesinin güneyi ve Akdeniz bölgesinde Toros dağlarına yakın bölgelerde tüketilen
batırık yemeğinin, farklı bölgelerde bölgenin iklimi, sosyo-kültürel ve
sosyo-ekonomik yapıları gibi bazı nedenlerden dolayı hazırlanışlarında
farklılıklar görülmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Tourism (Other) |
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | July 27, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Ek Sayı 1 |
Değerli Araştırmacılar,
Dergimize gönderilen çalışmalar geliş sırasına ve konusuna göre öncelikle editör değerlendirmesinden geçmekte, editör görüşü doğrultusunda hakem değerlendirmesine karar verilmektedir. Değerlendirme süreci tamamlanan çalışmalar da aynı şekilde değerlendirmenin tamamlanma tarihlerine, türlerine ve kapsamlarına göre yayıma kabul edilmektedir. Bu yüzden GTAD'a gönderilen çalışmaların herhangi bir sayıda yayıma kabul edileceğinin planlanarak önerilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmak isteriz. Detaylı bilgi için yayın politkası incelenebilir.