BibTex RIS Cite

-

Year 2013, Volume: 28 Issue: 28-1, 41 - 52, 01.06.2013

Abstract

Learning a foreign language is carried out by means of learner’s curricular and extracurricular activities in order to improve their four basic language skills. This learner-centered process is affected by learners’ inherent traits as well as certain external factors. In this research communication skills in mother tongue that may affect oral communication skills of learners who learn French as a second foreign language were investigated. By means of a measurement tool, the data related to the psycho-didactic variable was collected. The collected data and participants’ achievement scores for oral communication skills in French were analyzed by using structural equation modeling.

Competences de Communication en Langues Maternelle et Etrangere

Year 2013, Volume: 28 Issue: 28-1, 41 - 52, 01.06.2013

Abstract

Yabancı dil öğrenme süreci, öğrenenlerin dört temel dil becerisini geliştirmeye yönelik sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerle gerçekleşmektedir. Öğrenen merkezli bu süreç, doğal olarak öğrenenin bireysel farklılıklarından da etkilenmektedir. Bu çalışmada, anadilde iletişim becerilerinin Fransızcayı ikinci yabancı dil olarak öğrenenlerin sözlü iletişim becerileri üzerinde etkisi olup olmadığını inceledik. Ölçme araçları yardımıyla bu psikodidaktik değişkenle ilgili verilere ulaştık. Bu veriler ve çalışma grubunu oluşturan öğrenenlerin “Fransızca Sözlü İletişim Becerileri”ne ait başarı puanlarının yapısal eşitlik modeliyle çözümlenmesinin ardından bulgulara ulaştık.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Bariş Aydın

Ece Korkut This is me

Halil Yurdugül This is me

Publication Date June 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 28 Issue: 28-1

Cite

APA Aydın, B., Korkut, E., & Yurdugül, H. (2013). Competences de Communication en Langues Maternelle et Etrangere. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 28(28-1), 41-52.