PDF Zotero Mendeley EndNote BibTex Cite

Ankara İlinde İkamet Eden 19-65 Yaş Arası Yetişkin Bireylerde Süt Tüketim Tercihlerinin ve Bu Tercihlere Yönelim Nedenlerinin Belirlenmesi

Year 2015, Volume , Issue , 01.01.2015

Abstract

Süt bebeklikten yaşlılığa vücudun gelişmesi, güçlenmesi ve sağlığın korunması için gereken besin öğelerini bünyesinde bulundurmaktadır. İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan süt, C vitamini ve demir dışında tüm besin öğelerini içeren en iyi kaynaktır. Özellikle çocukluk, gebelik-emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı için önemli bir besin kaynağı olan süt, büyüme gelişmede, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, kan basıncının düzenlenmesi ve bazı kanserlerin gelişiminin azaltılmasında koruyucudur ancak, uygun koşullarda tüketilmediği  takdirde çeşitli hastalıklara neden olabilecek zararlı bakteri ve virüslerin üremesi için çok uygun bir besin maddesidir. Bunun için sütü sağlıklı tüketmek çok önemlidir. 

References

  • Süt ve Sütün Sağlıklı Beslenmedeki Önemi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu - Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı Yayınları. http://beslenme.gov.tr/index.php?lang= tr&page=172
  • Bohlmann, L. Raw milk still a hot topic : processing. 2012. 19, 109-111.
  • Burton, H., Properties of UHT-Processed Milk, in Ultra-High-Temperature Processing of Milk and Milk Products. 1994, Springer US. p. 254-291.

Year 2015, Volume , Issue , 01.01.2015

Abstract

References

  • Süt ve Sütün Sağlıklı Beslenmedeki Önemi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu - Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı Yayınları. http://beslenme.gov.tr/index.php?lang= tr&page=172
  • Bohlmann, L. Raw milk still a hot topic : processing. 2012. 19, 109-111.
  • Burton, H., Properties of UHT-Processed Milk, in Ultra-High-Temperature Processing of Milk and Milk Products. 1994, Springer US. p. 254-291.

Details

Primary Language English
Journal Section Poster Presentation
Authors

Ayşegül AKSAN


Aylin ÇERÇİ


İlker PAZARBAŞI


Damla GÜMÜŞ

Publication Date January 1, 2015
Application Date April 20, 2015
Acceptance Date September 21, 2021
Published in Issue Year 2015, Volume , Issue

Cite

APA Aksan, A. , Çerçi, A. , Pazarbaşı, İ. & Gümüş, D. (2015). Ankara İlinde İkamet Eden 19-65 Yaş Arası Yetişkin Bireylerde Süt Tüketim Tercihlerinin ve Bu Tercihlere Yönelim Nedenlerinin Belirlenmesi . Hacettepe University Faculty of Health Sciences Journal , 1st National Health Sciences Congress Book , . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/husbfd/issue/7891/103856