Toros Üniversitesi IISBF Sosyal Bilimler Dergisi sosyal ve beşeri bilimler alanında özgün ve nitelikli çalışmaları bilimsel bir yaklaşımla ele almak amacıyla yayımlanan ulusal hakemli bir dergidir. Dergi Haziran ve Aralık sayısı olmak üzere yılda iki defa düzenli olarak yayınlanmaktadır. Sosyal Bilimler Dergisinde yayımlanan yazıların bilimsel ve hukuki sorumluluğu, yazarlarına aittir. Yayınlanan yazıların bütün yayın hakları Toros Üniversitesi’ne ait olup yayıncının izni olmadan kısmen veya tamamen basılamaz, çoğaltılamaz veya elektronik ortama taşınamaz.
Toros Üniversitesi İİSBF Sosyal Bilimler Dergisi’de, sosyal bilimlerle (iktisat, isletme, maliye, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, tarih, psikoloji, felsefe vb.) alakalı konularda özgün ve nitelikli bilimsel çalışmalara yer verilmektedir.
Başlık Times New Roman 12 punto yazılmalıdır. Makalenin başında, konuyu kısa ve öz biçimde ifade eden ve en fazla 150 kelimeden oluşan Türkçe ve İngilizce özet (Abstract) bulunmalıdır. Özetin altında bir satır boşluk bırakılarak, en az 3, en çok 5 sözcükten oluşan anahtar kelimeler verilmelidir. Özet metni 9 punto, 1 satır aralığıyla yazılmalıdır. Özet metinleri Times New Roman 9 punto sağ ve soldan 1cm. içten yazılmalıdır. Makalenin başında, konuyu kısa ve öz biçimde ifade eden ve en fazla 150 kelimeden oluşan Türkçe ve İngilizce özet (Abstract) bulunmalıdır. Özetin altında bir satır boşluk bırakılarak, en az 3, en çok 5 sözcükten oluşan anahtar kelimeler verilmelidir. Özet metni 9 punto, 1 satır aralığıyla yazılmalıdır. Özet metinleri sağ ve soldan 1cm. içten yazılmalıdır. Makalenin başında, konuyu kısa ve öz biçimde ifade eden ve en fazla 150 kelimeden oluşan Türkçe ve İngilizce özet (Abstract) bulunmalıdır. Özetin altında bir satır boşluk bırakılarak, en az 3, en çok 5 sözcükten oluşan anahtar kelimeler verilmelidir. Özet metni 9 punto, 1 satır aralığıyla yazılmalıdır. Özet metinleri sağ ve soldan 1cm. içten yazılmalıdır. Metin bölümünde;
MS Word programında, Times New Roman yazı karakteri ile 11 punto, 1.15 satır aralığıyla yazılmalıdır. Sayfalar numaralandırılmamalıdır.Makale metninde paragraf başı yapılmamalı, paragraf araları 1 satır (6ink) boşluk bırakılarak belirginleştirilmelidir (Ofis'te Paragraf-Girinti ve Aralıklar-Aralık-Önce-0, Sonra-6 nk).
Dergimize gönderilecek makalelerde alıntı ve gönderme standartlarına uyulmalıdır. Bu kurallara uymayan çalışmalar, düzeltilmesi için yazarına iade edilecektir. Metin içinde birkaç cümleyi geçen alıntılar, sağdan ve soldan 1 cm. içte yazılmalıdır. Makalelerde yararlanılan eserler tam olarak, metnin sonunda yer alacak KAYNAKÇA bölümünde belirtilmelidir. Makale içindeki tablolar, biçimsel olarak aşağıda verilen örneğe benzer şekilde, kendi içeriğinin gerektirdiği biçimde oluşturulacak; tablo başlığı üstte, tablo numarası içerecek şekilde, sola dayalı bold yazılacaktır. Tabloda yer alan bütün bilgiler 9 punto, 1 satır aralığıyla yazılmalıdır.
Metnin
sonunda KAYNAKÇA başlığı altında, atıfta bulunulan
kaynaklar soyadına göre sıralanmalıdır. Kaynakça için asılı paragaraf biçimi
uygulanmalıdır (Ofis'te Paragraf-Girinti ve Aralıklar-Girinti-Özel-Asılı
Paragraf). Kaynakçada yalnızca yazıda gönderme yapılan kaynaklara yer
verilmeli ve yazar soyadına göre alfabetik sıra izlemelidir.
Arslan, Ş. (2006). Fıtrat Kavramı Çerçevesinde Eğitimde İnsanın Ne’liği Sorusu. Yayınlanmamış doktora tezi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.
Çaplı, B. (2001). “Media Policies in Turkey Since 1990.” Kültür ve İletişim, 4(2): 45-55.
ETİK SORUMLULUK BEYANI
Editörlerin Etik Sorumlulukları
Toros Üniversitesi İİSBF Sosyal Bilimler Dergisi'ne gönderilen makalelerin hakem değerlendirme ve yayın süreci için ücret talep edilmemektedir.