BibTex RIS Cite

Hareketli Do Solfej Metodu ile Geleneksel Türk Sanat Müziği Solfej Çalışmaları Arasındaki İlişkilerin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi

Year 2013, Volume: 3 Issue: 8, 0 - , 11.12.2013

Abstract

Solfej, notaları belirli bir sistematik düzen içerisinde, frekans ve ritim değerlerine göre müziksel okuma davranışının gerçekleştirilmesi eylemidir. Günümüzde birçok solfej öğretim metodu uygulanmaktadır. Hareketli do solfej öğretim metodu da bunlardan biridir. Bu sistem; bütün tonal yapılardaki melodilerin, do majör ve la minör dizilerinin sesleri kullanılarak solfej yapıldığı bir öğretim yöntemidir. Geleneksel Türk Sanat Müziği solfej uygulamalarında ise sistematik bir öğretim metodu bulunmamaktadır. Bu uygulamaların birçoğunda nota isimleri aynı olduğu halde frekanslar farklılık göstermektedir. Bu bakımdan Hareketli do solfej metodu ile Geleneksel Türk Sanat Müziği solfej çalışmaları arasında yöntem benzerliği bulunmaktadır. Araştırmada bu ilişki çeşitli yönleriyle ortaya konulmuştur.

Year 2013, Volume: 3 Issue: 8, 0 - , 11.12.2013

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Müzik ve Sahne Sanatları / Music and Performing Arts
Authors

Turan Sağer This is me

Engin Gürpınar This is me

Onur Zahal This is me

Publication Date December 11, 2013
Submission Date December 11, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 3 Issue: 8

Cite

APA Sağer, T., Gürpınar, E., & Zahal, O. (2013). Hareketli Do Solfej Metodu ile Geleneksel Türk Sanat Müziği Solfej Çalışmaları Arasındaki İlişkilerin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi. İnönü Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Dergisi, 3(8).