BibTex RIS Kaynak Göster

Hareketli Do Solfej Metodu ile Geleneksel Türk Sanat Müziği Solfej Çalışmaları Arasındaki İlişkilerin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 8, 0 - , 11.12.2013

Öz

Solfej, notaları belirli bir sistematik düzen içerisinde, frekans ve ritim değerlerine göre müziksel okuma davranışının gerçekleştirilmesi eylemidir. Günümüzde birçok solfej öğretim metodu uygulanmaktadır. Hareketli do solfej öğretim metodu da bunlardan biridir. Bu sistem; bütün tonal yapılardaki melodilerin, do majör ve la minör dizilerinin sesleri kullanılarak solfej yapıldığı bir öğretim yöntemidir. Geleneksel Türk Sanat Müziği solfej uygulamalarında ise sistematik bir öğretim metodu bulunmamaktadır. Bu uygulamaların birçoğunda nota isimleri aynı olduğu halde frekanslar farklılık göstermektedir. Bu bakımdan Hareketli do solfej metodu ile Geleneksel Türk Sanat Müziği solfej çalışmaları arasında yöntem benzerliği bulunmaktadır. Araştırmada bu ilişki çeşitli yönleriyle ortaya konulmuştur.

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 8, 0 - , 11.12.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Müzik ve Sahne Sanatları / Music and Performing Arts
Yazarlar

Turan Sağer Bu kişi benim

Engin Gürpınar Bu kişi benim

Onur Zahal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 11 Aralık 2013
Gönderilme Tarihi 11 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 3 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Sağer, T., Gürpınar, E., & Zahal, O. (2013). Hareketli Do Solfej Metodu ile Geleneksel Türk Sanat Müziği Solfej Çalışmaları Arasındaki İlişkilerin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi. İnönü Üniversitesi Sanat Ve Tasarım Dergisi, 3(8).