Bu makalede Karadeniz Bölgesindeki çay tarihi, tarımı ve kültürel etkisi incelenmiş; tarihi seyrinde Türk kültürü ve yaşamına dâhil olmasıyla birlikte ortaya çıkan değerleri araştırılmıştır. Ayrıca Karadeniz havalisindeki ekonomik getirisi ile beraber insanımızın çayın etrafındaki kültürel değişikliği ve zenginliği ortaya konulmuştur. 100-150 yıllık tarihi serüveni olmasına karşın bugün için çay, Doğu Karadeniz Bölgesi’ne özgü yerel bir bitki olmaktan öte milli bir içecek haline gelmiştir.
Anahtar Sözcükler: Çay, Doğu Karadeniz, Çay Tarihi, Trabzon, Rize
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 13 Aralık 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 11 Sayı: 21 |