BibTex RIS Kaynak Göster

ÇAY’IN KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN ÖNEMİ VE TARİHİ SEYRİ

Yıl 2016, Cilt: 11 Sayı: 21, 269 - 280, 13.12.2016
https://doi.org/10.18220/kid.277672

Öz

Bu makalede Karadeniz Bölgesindeki çay tarihi, tarımı ve kültürel etkisi incelenmiş; tarihi seyrinde Türk kültürü ve yaşamına dâhil olmasıyla birlikte ortaya çıkan değerleri araştırılmıştır. Ayrıca Karadeniz havalisindeki ekonomik getirisi ile beraber insanımızın çayın etrafındaki kültürel değişikliği ve zenginliği ortaya konulmuştur. 100-150 yıllık tarihi serüveni olmasına karşın bugün için çay, Doğu Karadeniz Bölgesi’ne özgü yerel bir bitki olmaktan öte milli bir içecek haline gelmiştir.

Anahtar Sözcükler: Çay, Doğu Karadeniz, Çay Tarihi, Trabzon, Rize

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Dündar Alikılıç

Yayımlanma Tarihi 13 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 11 Sayı: 21

Kaynak Göster

Chicago Alikılıç, Dündar. “ÇAY’IN KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN ÖNEMİ VE TARİHİ SEYRİ”. Karadeniz İncelemeleri Dergisi 11, sy. 21 (Aralık 2016): 269-80. https://doi.org/10.18220/kid.277672.