BibTex RIS Cite

Muhasebe Eğitiminde Meslek Yüksekokullarının Yeterliliği ve Tercih Edilme Sebepleri: Selçuk Üniversitesinde Bir Uygulama

Year 2007, Issue: 36, 173 - 178, 01.10.2007

Abstract

Muhasebe mesleği; işletmelerin iktisadi, mali ve hukuki durumları ile vergiye ilişkin işlemlerini muhasebe kurallarına uyarak ilgililerin kullanımına sunan bir meslektir. Muhasebe eğitiminin amacı; muhasebe mesleğini seçen öğrencinin, işletme kararlarına yararlı bilgilerin saptanması, toplanması, ölçülmesi, işlenmesi, kaydedilmesi, raporlar halinde sunulması, incelenmesi ve incelenmesinden çıkarılan sonuçların karar almada kullanılması konusunda bilgilendirilmesi ve bu bilgilerin uygulanması için öğrenci yeteneğinin geliştirilmesi biçiminde tanımlanabilir. Ülkemizde muhasebe eğitimi; meslek liselerinde, üniversitelerin ilgili meslek yüksek okulları ile fakültelerinde, TÜRMOB’a bağlı Temel Eğitim ve Staj merkezi’nde, özel dershane ve kurslarda verilmektedir. Bu çalışmanın amacı; Meslek Yüksek Okullarında muhasebe eğitiminin düzeyini belirlemek, sorunlarını tespit etmek ve bu sorunlara çözüm önerileri sunabilmektir. Ayrıca öğrencilerin bu mesleğin eğitiminde meslek yüksek okullarını tercih etme nedenlerini ortaya koymaktır. Bu amaçla Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları’nda muhasebe ağırlıklı eğitim alan öğrenciler çalışmanın kapsamını oluşturmaktadır.

(The Proficiency and the Reasons of Preference of the Higher Vocational Schools in the Education of Accountancy: An Application in the University of Selçuk)

Year 2007, Issue: 36, 173 - 178, 01.10.2007

Abstract

conditions of businesses and also the process about taxes obeying the rules of accountancy. The aim of the education of accountancy can be defined as informing the student choosing the profession of accountancy about determining the useful information fort he decisions of business enterprises, gathering, measuring, processing, recording and presenting thi information as reports, investigating and using the results of investigation in making decisions and improving the student’s ability to apply this information as well. In our country the education of accountancy is provided in high schools of profession, in the center of basic education and training dependent on TURMOB, and in private courses. The aim of this study is to determine the level and the problems of accounting education in Higher Vocational Schools, and offer solutions to these problems. For this reason, Higher Vocational Schools of Selçuk University form the scope of the study

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA82JT88JY
Journal Section Research Article
Authors

Mahmut Yardımcıoğlu This is me

Ahmet Büyükşalvarcı This is me

Publication Date October 1, 2007
Submission Date October 1, 2007
Published in Issue Year 2007 Issue: 36

Cite

APA Yardımcıoğlu, M., & Büyükşalvarcı, A. (2007). Muhasebe Eğitiminde Meslek Yüksekokullarının Yeterliliği ve Tercih Edilme Sebepleri: Selçuk Üniversitesinde Bir Uygulama. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(36), 173-178.
AMA Yardımcıoğlu M, Büyükşalvarcı A. Muhasebe Eğitiminde Meslek Yüksekokullarının Yeterliliği ve Tercih Edilme Sebepleri: Selçuk Üniversitesinde Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi. October 2007;(36):173-178.
Chicago Yardımcıoğlu, Mahmut, and Ahmet Büyükşalvarcı. “Muhasebe Eğitiminde Meslek Yüksekokullarının Yeterliliği Ve Tercih Edilme Sebepleri: Selçuk Üniversitesinde Bir Uygulama”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 36 (October 2007): 173-78.
EndNote Yardımcıoğlu M, Büyükşalvarcı A (October 1, 2007) Muhasebe Eğitiminde Meslek Yüksekokullarının Yeterliliği ve Tercih Edilme Sebepleri: Selçuk Üniversitesinde Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi 36 173–178.
IEEE M. Yardımcıoğlu and A. Büyükşalvarcı, “Muhasebe Eğitiminde Meslek Yüksekokullarının Yeterliliği ve Tercih Edilme Sebepleri: Selçuk Üniversitesinde Bir Uygulama”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, no. 36, pp. 173–178, October 2007.
ISNAD Yardımcıoğlu, Mahmut - Büyükşalvarcı, Ahmet. “Muhasebe Eğitiminde Meslek Yüksekokullarının Yeterliliği Ve Tercih Edilme Sebepleri: Selçuk Üniversitesinde Bir Uygulama”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 36 (October 2007), 173-178.
JAMA Yardımcıoğlu M, Büyükşalvarcı A. Muhasebe Eğitiminde Meslek Yüksekokullarının Yeterliliği ve Tercih Edilme Sebepleri: Selçuk Üniversitesinde Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2007;:173–178.
MLA Yardımcıoğlu, Mahmut and Ahmet Büyükşalvarcı. “Muhasebe Eğitiminde Meslek Yüksekokullarının Yeterliliği Ve Tercih Edilme Sebepleri: Selçuk Üniversitesinde Bir Uygulama”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 36, 2007, pp. 173-8.
Vancouver Yardımcıoğlu M, Büyükşalvarcı A. Muhasebe Eğitiminde Meslek Yüksekokullarının Yeterliliği ve Tercih Edilme Sebepleri: Selçuk Üniversitesinde Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2007(36):173-8.