BibTex RIS Cite

İşletmelerinin Finansal Risk Yönetiminde Türev Ürün Kullanımlarına İlişkin Bir Saha Araştırması: Denizli İli Örneği

Year 2013, Issue: 57, 57 - 88, 01.01.2013

Abstract

Bu çalışmanın amacı işletmelerin risk algılamaları, risk yönetim politikaları ve türev araç kullanımlarını incelemektir. Bu amaçla Denizli ilinde faaliyet gösteren 58 imalat sanayi şirketine anket uygulanmıştır. Araştırmanın bulgularına göre şirketlerin çoğu döviz kuru riskinden etkilenmektedir. Büyük firmaların spekülatif amaçlı türev ürün kullanma eğiliminin daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Türev ürün kullanan şirket sayısının azlığı dikkat çekmektedir. Şirketler türev ürünlerden haberdar olmalarına rağmen onları kullanma konusunda isteksizdir.

A Field Study on Using Derivative Instruments for Financial Risk Management in the Companies: Denizli Case Study

Year 2013, Issue: 57, 57 - 88, 01.01.2013

Abstract

The aim of this study is to analyze the risk perception of the companies, their risk management policies and usage of financial derivative instruments. For this purposes, a survey was made to 58 active industrial companies in Denizli. According to the findings of this survey, most of the companies are being affected by exchange rate risk. And it is revealed in this survey that the tendency of companies usage of derivates aiming speculation is more. Furthermore, the analysis shows that the number of the companies using derivative financial instruments is low. Although the companies are aware of derivative instruments, most of them are reluctant to use them.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA88BV96YG
Journal Section Research Article
Authors

Ali Bayrakdaroğlu This is me

Bilgehan Sarı This is me

Burhan Heybeli This is me

Publication Date January 1, 2013
Submission Date January 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Issue: 57

Cite

APA Bayrakdaroğlu, A., Sarı, B., & Heybeli, B. (2013). İşletmelerinin Finansal Risk Yönetiminde Türev Ürün Kullanımlarına İlişkin Bir Saha Araştırması: Denizli İli Örneği. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(57), 57-88.
AMA Bayrakdaroğlu A, Sarı B, Heybeli B. İşletmelerinin Finansal Risk Yönetiminde Türev Ürün Kullanımlarına İlişkin Bir Saha Araştırması: Denizli İli Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi. January 2013;(57):57-88.
Chicago Bayrakdaroğlu, Ali, Bilgehan Sarı, and Burhan Heybeli. “İşletmelerinin Finansal Risk Yönetiminde Türev Ürün Kullanımlarına İlişkin Bir Saha Araştırması: Denizli İli Örneği”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 57 (January 2013): 57-88.
EndNote Bayrakdaroğlu A, Sarı B, Heybeli B (January 1, 2013) İşletmelerinin Finansal Risk Yönetiminde Türev Ürün Kullanımlarına İlişkin Bir Saha Araştırması: Denizli İli Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi 57 57–88.
IEEE A. Bayrakdaroğlu, B. Sarı, and B. Heybeli, “İşletmelerinin Finansal Risk Yönetiminde Türev Ürün Kullanımlarına İlişkin Bir Saha Araştırması: Denizli İli Örneği”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, no. 57, pp. 57–88, January 2013.
ISNAD Bayrakdaroğlu, Ali et al. “İşletmelerinin Finansal Risk Yönetiminde Türev Ürün Kullanımlarına İlişkin Bir Saha Araştırması: Denizli İli Örneği”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 57 (January 2013), 57-88.
JAMA Bayrakdaroğlu A, Sarı B, Heybeli B. İşletmelerinin Finansal Risk Yönetiminde Türev Ürün Kullanımlarına İlişkin Bir Saha Araştırması: Denizli İli Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2013;:57–88.
MLA Bayrakdaroğlu, Ali et al. “İşletmelerinin Finansal Risk Yönetiminde Türev Ürün Kullanımlarına İlişkin Bir Saha Araştırması: Denizli İli Örneği”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 57, 2013, pp. 57-88.
Vancouver Bayrakdaroğlu A, Sarı B, Heybeli B. İşletmelerinin Finansal Risk Yönetiminde Türev Ürün Kullanımlarına İlişkin Bir Saha Araştırması: Denizli İli Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2013(57):57-88.