Research Article

Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi

Number: 21 August 10, 2026
TR EN

Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi

Abstract

Örgütsel adalet, çalışanların örgütteki uygulamaları ve karar süreçlerini ne ölçüde adil algıladıklarını ifade eden önemli bir örgütsel davranış değişkenidir. Literatürde, yüksek düzeyde algılanan örgütsel adaletin çalışanların iş kaynaklı stresini azaltarak iş-yaşam dengesini olumlu yönde desteklediği belirtilmektedir. Bu nedenle, örgütsel adalet algısının iş stresi ve iş-yaşam dengesi üzerindeki etkilerinin incelenmesi, günümüz çalışma yaşamının önemli araştırma konularından biri hâline gelmiştir. Bu araştırma, örgütsel adalet algısının çalışanların iş stresi ve iş-yaşam dengesi üzerindeki etkilerini analiz etmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca bu algının cinsiyet, yaş, çalışma süresi gibi demografik değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemektir. Kamu ve özel sektör çalışanları arasından kolayda örnekleme yöntemiyle seçilen 334 çalışana uygulanan anket, örgütsel adalet, iş-yaşam dengesi ve iş stresi ölçeklerinden oluşmaktadır. Elde edilen analiz sonuçları, çalışanların örgütsel adalet algısındaki artışın iş-yaşam dengesini istatistiksel olarak anlamlı düzeyde güçlendirdiğini (β = 0,414; t = 8,266; p < 0,001), buna karşın iş stresi düzeylerini anlamlı biçimde azalttığını (β = -0,462; t = -9,486; p < 0,001) göstermektedir. Bu sonuçlar, adil bir örgüt yapısının stres düzeyini azalttığını ve iş-yaşam dengesini güçlendirdiğini ortaya koymaktadır. Ayrıca demografik faktörlerle bu değişkenler arasında anlamlı ilişkiler saptanmıştır. Dolayısıyla çalışanların stresini azaltmak ve iş-yaşam dengesini desteklemek için örgütlerin adalet ilkelerini gözetmeleri çalışma hayatında kritik önem taşımaktadır. Araştırma sonucuna göre, çalışma hayatında iş stresinin azaltılması ve iş-yaşam dengesinin sağlanması için çalışanların örgütsel adalet algısının olumlu olması önem kazanmaktadır.

Keywords

Örgütsel Adalet Algısı, İş Stresi, İş Yaşam Dengesi

Ethical Statement

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Bilimsel Araştırmalar ve Yayın Etiği Kurulu'nun 10.01.2024 tarihli ve 20 Karar Sayısı ile etik kurul izni alınmıştır.

References

  1. Altuntaş, E. (2003). Stres yönetimi. Alfa Yayınları, İstanbul.
  2. Antonova, E. (2016). Occupational stress, job satisfaction, and employee loyalty in the hospitality industry: A comparative case study of two hotels in Russia [Master's thesis]. Modul University.
  3. Apaydın, Ç. (2011). Öğretim üyelerinin işe bağımlılık düzeyi ile iş-yaşam dengesi ve iş-aile yaşam dengesi arasındaki ilişki [Doktora tezi]. Ankara Üniversitesi.
  4. Apenkwah, P. (2019). The ınfluence of organisational justice on job satisfaction in the parliamentary service of Ghana [Doctoral dissertation]. University of Ghana.
  5. Asghar, M., & Ahmad, Z. (2017). Impact of Abusive supervision on workplace deviance behavior; Role of international justice. Current Economics and Management Research, 3(1), 1-11.
  6. Aziz, A., & Vinodhini, D. Y. (2021). Work life balance of airhostess at airlines sector. In Proceedings of the First International Conference on Computing, Communication and Control System (I3CAC 2021) (pp. 7-8).
  7. Babatunde, A. (2013). Occupational stress: A review on conceptualisations, causes and cure. Economic Insights-Trends & Challenges, 65(3), 73-80.
  8. Bayarçelik, E. B., & Fındıklı, M. A. (2016). The mediating effect of job satisfaction on the relation between organizational justice perception and intention to leave. Procedia-Social and Behavioral Sciences, 235, 403-411.
  9. Bellek, M., & Aykan, E. (2019). Örgütsel adalet algısının örgütsel ifşa niyetine etkileri ve iş stresinin aracılık rolü: Kayseri sağlık çalışanları üzerinde bir araştırma. Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(98), 247-264.
  10. Bies, R. J., & Shapiro, D. L. (1987). Interactional fairness judgments: The influence of causal accounts. Social justice research, 1, 199-218.
APA
Uygun, M., & Tohum, E. U. (2026). Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi. Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 21, 1-29. https://doi.org/10.25287/ohuiibf.1798717
AMA
1.Uygun M, Tohum EU. Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi. Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2026;(21):1-29. doi:10.25287/ohuiibf.1798717
Chicago
Uygun, Murat, and Enes Uğur Tohum. 2026. “Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi Ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi”. Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, nos. 21: 1-29. https://doi.org/10.25287/ohuiibf.1798717.
EndNote
Uygun M, Tohum EU (August 1, 2026) Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi. Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 21 1–29.
IEEE
[1]M. Uygun and E. U. Tohum, “Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi”, Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, no. 21, pp. 1–29, Aug. 2026, doi: 10.25287/ohuiibf.1798717.
ISNAD
Uygun, Murat - Tohum, Enes Uğur. “Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi Ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi”. Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 21 (August 1, 2026): 1-29. https://doi.org/10.25287/ohuiibf.1798717.
JAMA
1.Uygun M, Tohum EU. Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi. Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2026;:1–29.
MLA
Uygun, Murat, and Enes Uğur Tohum. “Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi Ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi”. Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, no. 21, Aug. 2026, pp. 1-29, doi:10.25287/ohuiibf.1798717.
Vancouver
1.Murat Uygun, Enes Uğur Tohum. Örgütsel Adalet Algısının İş Stresi ve İş Yaşam Dengesi Üzerine Etkisi. Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2026 Aug. 1;(21):1-29. doi:10.25287/ohuiibf.1798717