PDF Zotero Mendeley EndNote BibTex Cite

Year 2016, Volume 6, Issue 2, 136 - 145, 29.12.2016

Abstract

References

  • Anonim (2016a). http://www.haberyudum.com/yasam/goji-berry-kurt-uzumu-nasilyetistirilir-

Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi

Year 2016, Volume 6, Issue 2, 136 - 145, 29.12.2016

Abstract

Bu çalışmada, goji berry meyvesi (Lycium barbarum) fanlı kurutma kabini ile kurutulup
öğütülerek toz forma getirilmiş ve bu yöntemle elde edilen toz meyve ile
zenginleştirilen yoğurtların 21 günlük (1, 10 ve 21. gün) depolama süresince bazı
fizikokimyasal özellikleri araştırılmıştır. Bu çalışma doğrultusunda kurutulup öğütülen
meyveler yapılan ön denemelerle belirlenmiş olan % 0 (kontrol), 2, 3 ve 4 (w/v)
oranlarında yoğurt üretiminde kullanılmıştır. Depolama süresince (4 °C, 21 gün)
yoğurtların pH ve serum ayrılması değerleri azalmış viskozite ve asitlik değerleri ise
artmıştır. Yapılan duyusal analizler sonucunda kontrol örnekten sonra % 2 ve % 3 goji
berry tozu katkılı yoğurt daha çok beğenilmiştir. Sonuç olarak çalışma yoğurt
üretiminde goji berry meyvesinin fonksiyonel gıda bileşeni olarak kullanılabileceğini
göstermiştir.

References

  • Anonim (2016a). http://www.haberyudum.com/yasam/goji-berry-kurt-uzumu-nasilyetistirilir-

Details

Journal Section Review Articles
Authors

Zekai TARAKÇI


Melike DEMİRKOL This is me

Publication Date December 29, 2016
Published in Issue Year 2016, Volume 6, Issue 2

Cite

Bibtex @ { ordubtd287973, journal = {Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi}, issn = {2146-6440}, eissn = {2146-6459}, address = {}, publisher = {Ordu University}, year = {2016}, volume = {6}, pages = {136 - 145}, doi = {}, title = {Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi}, key = {cite}, author = {Tarakçı, Zekai and Demirkol, Melike} }
APA Tarakçı, Z. & Demirkol, M. (2016). Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi . Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi , 6 (2) , 136-145 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/ordubtd/issue/27365/287973
MLA Tarakçı, Z. , Demirkol, M. "Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi" . Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi 6 (2016 ): 136-145 <https://dergipark.org.tr/en/pub/ordubtd/issue/27365/287973>
Chicago Tarakçı, Z. , Demirkol, M. "Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi". Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi 6 (2016 ): 136-145
RIS TY - JOUR T1 - Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi AU - Zekai Tarakçı , Melike Demirkol Y1 - 2016 PY - 2016 N1 - DO - T2 - Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 136 EP - 145 VL - 6 IS - 2 SN - 2146-6440-2146-6459 M3 - UR - Y2 - 2021 ER -
EndNote %0 Ordu University Journal of Science and Tecnology Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi %A Zekai Tarakçı , Melike Demirkol %T Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi %D 2016 %J Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi %P 2146-6440-2146-6459 %V 6 %N 2 %R %U
ISNAD Tarakçı, Zekai , Demirkol, Melike . "Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi". Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi 6 / 2 (December 2016): 136-145 .
AMA Tarakçı Z. , Demirkol M. Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi. Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi. 2016; 6(2): 136-145.
Vancouver Tarakçı Z. , Demirkol M. Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi. Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi. 2016; 6(2): 136-145.
IEEE Z. Tarakçı and M. Demirkol , "Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi", Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, vol. 6, no. 2, pp. 136-145, Dec. 2016

DANIŞMA KURULU

Dr. Mushtaq Ahmed - University of Science & Technology- Bannu
Dr. Francesso CALABRESE - Dipartmento di Colture Arbaee, Universitate di Palermo
Dr. Hicham Zazou - University Ibn Zohr - Agadir/Morocco
Dr. Shunguan LII -  College of Horticulture South Chine Agricultural Univ.
Dr. Fouad GUENFOUD - Université de Tlemcen- Tlemcen/Algérie
Dr. Zehruni MESSAOUDI - Department arboniculture-Viticulture Ecole Nationale d Agriculture de Meknes
Dr. Khuram Ali Khan - University of Sargodha- Punjab
Dr. Zoubir DAHMANI - University of Mostaganem- Algeria
Dr. Osamu TERAI - Nagasaki Fruit Tree Experiment
Dr. Mohammed Wasim Siddiqui - Bihar Agricultural University, Sabour
Dr. Jose M. LEITAO - Universidade do Algarue
Prof. Dr. Borris KRISKA - Mendel University
Prof. Dr. Abdullah MENZEK - Atatürk Üniversitesi
Prof. Dr. Âdem ERSOY - Çukurova Üniversitesi
Prof. Dr. Adnan ERDAĞ - Adnan Menderes Üniversitesi
Prof. Dr. Ali İrfan İLBAŞ - Erciyes Üniversitesi
Prof. Dr. Aliye ALTUNDAŞ -  Gazi Üniversitesi
Prof. Dr. Ahmet CANSIZ - İstanbul Teknik Üniversitesi
Prof. Dr. Ahmet DURMUŞ - Karadeniz Teknik Üniversitesi
Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA - Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Prof. Dr. Ayhan SARIOĞLUGİL - Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Prof. Dr. Ahmet UYANIK - Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Prof. Dr. Ahmet YARTAŞI - Çankırı Karatekin Üniversitesi
Prof. Dr. Burhan ARSLAN - Namık Kemal Üniversitesi
Prof. Dr. Celal TUNCER - Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Prof. Dr. Cemil YAPAR - Ordu Üniversitesi
Prof. Dr. Cevdet COŞKUN - Giresun Üniversitesi
Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ - Ankara Üniversitesi
Prof. Dr. Dürdane KOLONKAYA - Hacettepe Üniversitesi
Prof. Dr. Ertunç GÜNDÜZ - Hacettepe Üniversitesi
Prof. Dr. Fahri YAVUZ - Atatürk Üniversitesi
Prof. Dr. Ferhan TÜMER - Atatürk Üniversitesi
Prof. Dr. Fikri BALTA - Ordu Üniversitesi
Prof.Dr.F. Ekmel TEKİNTAŞ - Adnan Menderes Üniversitesi
Prof. Dr. Gençağa PÜRÇEK - Karadeniz Teknik Üniversitesi
Prof. Dr. Halil KÜTÜK - Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Prof. Dr. Halim ÖZDEMİR - Sakarya Üniversitesi
Prof. Dr. Halis AYGÜN - Kocaeli Üniversitesi
Prof. Dr. Hasan GÜMÜŞ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Prof. Dr. Hasan SEÇEN - Atatürk Üniversitesi
Prof. Dr. İhsan ÜNVER - Karadeniz Teknik Üniversitesi
Doç. Dr. İlkay ŞİŞMAN - Sakarya Üniversitesi
Doç. Dr. İ. Yasin ERDOĞAN - Bingöl Üniversitesi
Prof. Dr. Lütfi ÖZYÜZER - İzmir Yüksek Teknolojileri Üniversitesi
Prof. Dr. Mehmet AKBAŞ - Karadeniz Teknik Üniversitesi
Prof.Dr. Mehmet Cengiz KAYACAN - Süleyman Demirel Üniversitesi
Prof. Dr. Mehmet ÇAKIROĞLU - Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Prof. Dr. Mehmet GAVGALI - Atatürk Üniversitesi
Prof. Dr. Mehmet TÜMER - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Prof. Dr. Mehmet ÜLKER - Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Prof. Dr. Metin HÜSEM - Karadeniz Teknik Üniversitesi
Prof. Dr. Mustafa BÜYÜKYILMAZ - Namık Kemal Üniversitesi
Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞKAN - Gazi Üniversitesi
Prof. Dr. Ömer AKBULUT - Atatürk Üniversitesi
Prof. Dr. Ö. İrfan KÜFREVİOĞLU - Atatürk Üniversitesi
Prof. Dr. Refik KESKİN - Sakarya Üniversitesi
Prof. Dr. Rüştü HATİPOĞLU - Çukurova Üniversitesi
Prof.Dr. Sadri ŞEN - Atatürk Üniversitesi
Prof.Dr. S. Zeki BOSTAN - Ordu Üniversitesi
Prof. Dr. Sebahattin TÜZEMEN - Atatürk Üniversitesi
Prof. Dr. Sinan UYANIK - Harran Üniversitesi
Prof. Dr. Suat AKBULUT - Atatürk Üniversitesi
Prof. Dr. Şenol EREN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Prof. Dr. Ş. Metin KARA - Ordu Üniversitesi
Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ - Ordu Üniversitesi