Year 2016, Volume 6 , Issue 2, Pages 136 - 145 2016-12-29

Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi

Zekai TARAKÇI [1] , Melike DEMİRKOL [2]


Bu çalışmada, goji berry meyvesi (Lycium barbarum) fanlı kurutma kabini ile kurutulup
öğütülerek toz forma getirilmiş ve bu yöntemle elde edilen toz meyve ile
zenginleştirilen yoğurtların 21 günlük (1, 10 ve 21. gün) depolama süresince bazı
fizikokimyasal özellikleri araştırılmıştır. Bu çalışma doğrultusunda kurutulup öğütülen
meyveler yapılan ön denemelerle belirlenmiş olan % 0 (kontrol), 2, 3 ve 4 (w/v)
oranlarında yoğurt üretiminde kullanılmıştır. Depolama süresince (4 °C, 21 gün)
yoğurtların pH ve serum ayrılması değerleri azalmış viskozite ve asitlik değerleri ise
artmıştır. Yapılan duyusal analizler sonucunda kontrol örnekten sonra % 2 ve % 3 goji
berry tozu katkılı yoğurt daha çok beğenilmiştir. Sonuç olarak çalışma yoğurt
üretiminde goji berry meyvesinin fonksiyonel gıda bileşeni olarak kullanılabileceğini
göstermiştir.

Goji berry; Kurutma; Meyveli yoğurt
  • Anonim (2016a). http://www.haberyudum.com/yasam/goji-berry-kurt-uzumu-nasilyetistirilir-
Journal Section Review Articles
Authors

Author: Zekai TARAKÇI

Author: Melike DEMİRKOL

Dates

Publication Date : December 29, 2016

Bibtex @ { ordubtd287973, journal = {Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi}, issn = {2146-6440}, eissn = {2146-6459}, address = {}, publisher = {Ordu University}, year = {2016}, volume = {6}, pages = {136 - 145}, doi = {}, title = {Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi}, key = {cite}, author = {Tarakçı, Zekai and Demirkol, Melike} }
APA Tarakçı, Z , Demirkol, M . (2016). Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi . Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi , 6 (2) , 136-145 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/ordubtd/issue/27365/287973
MLA Tarakçı, Z , Demirkol, M . "Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi" . Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi 6 (2016 ): 136-145 <https://dergipark.org.tr/en/pub/ordubtd/issue/27365/287973>
Chicago Tarakçı, Z , Demirkol, M . "Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi". Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi 6 (2016 ): 136-145
RIS TY - JOUR T1 - Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi AU - Zekai Tarakçı , Melike Demirkol Y1 - 2016 PY - 2016 N1 - DO - T2 - Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 136 EP - 145 VL - 6 IS - 2 SN - 2146-6440-2146-6459 M3 - UR - Y2 - 2021 ER -
EndNote %0 Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi %A Zekai Tarakçı , Melike Demirkol %T Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi %D 2016 %J Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi %P 2146-6440-2146-6459 %V 6 %N 2 %R %U
ISNAD Tarakçı, Zekai , Demirkol, Melike . "Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi". Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi 6 / 2 (December 2016): 136-145 .
AMA Tarakçı Z , Demirkol M . Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi. Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi. 2016; 6(2): 136-145.
Vancouver Tarakçı Z , Demirkol M . Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi. Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi. 2016; 6(2): 136-145.
IEEE Z. Tarakçı and M. Demirkol , "Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi", Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, vol. 6, no. 2, pp. 136-145, Dec. 2016