BibTex RIS Kaynak Göster

Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 136 - 145, 29.12.2016

Öz

Bu çalışmada, goji berry meyvesi (Lycium barbarum) fanlı kurutma kabini ile kurutulup
öğütülerek toz forma getirilmiş ve bu yöntemle elde edilen toz meyve ile
zenginleştirilen yoğurtların 21 günlük (1, 10 ve 21. gün) depolama süresince bazı
fizikokimyasal özellikleri araştırılmıştır. Bu çalışma doğrultusunda kurutulup öğütülen
meyveler yapılan ön denemelerle belirlenmiş olan % 0 (kontrol), 2, 3 ve 4 (w/v)
oranlarında yoğurt üretiminde kullanılmıştır. Depolama süresince (4 °C, 21 gün)
yoğurtların pH ve serum ayrılması değerleri azalmış viskozite ve asitlik değerleri ise
artmıştır. Yapılan duyusal analizler sonucunda kontrol örnekten sonra % 2 ve % 3 goji
berry tozu katkılı yoğurt daha çok beğenilmiştir. Sonuç olarak çalışma yoğurt
üretiminde goji berry meyvesinin fonksiyonel gıda bileşeni olarak kullanılabileceğini
göstermiştir.

Kaynakça

  • Anonim (2016a). http://www.haberyudum.com/yasam/goji-berry-kurt-uzumu-nasilyetistirilir-
Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 136 - 145, 29.12.2016

Öz

Kaynakça

  • Anonim (2016a). http://www.haberyudum.com/yasam/goji-berry-kurt-uzumu-nasilyetistirilir-
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Derleme Makaleler
Yazarlar

Zekai Tarakçı

Melike Demirkol Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 25 Ocak 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tarakçı, Z., & Demirkol, M. (2016). Yoğurdun Fizikokimyasal Özelliklerine Kurutulmuş Goji Berry Meyvesinin (Lycium barbarum) Etkisi. Ordu Üniversitesi Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 6(2), 136-145.