Arı
sütü kozmetik ve ticari tıbbi ürünlerin üretiminde ve fonksiyonel besin olarak kullanımaktadır.
Kraliçe arının yaşamı boyunca ve larvaların ise 3 gün kullandığı arı sütü insan
sağlığını geliştirici etkilere sahiptir. Esansiyel amino asitlerden zengin olan
arı sütü, çeşitli fenolik bileşikleri, yağ asitlerini, proteinleri, peptidleri,
karbohitratları, vitaminleri ve mineralleri yapısında barındırmaktadır. Bu derleme
arı sütünün hipoglisemik, hipotansif, hipokolestrolemik, antitümör,
antidiyabetik etkisi ve metabolik sendrom gelişimine etkisini açıklayacaktır.
Royal
jelly has been used in manufacturing of cosmetics and commercial medical
products and as a founctional food. Royal jelly which used during the lifetime
of queen bee and three days by larval and has health promotion effects on
humans. Royal jelly which is rich from essential amino acids, consist of many
kind of phenolic coumpounds, fatty acids, proteins, carbohydrates, vitamins and
minerals. This review explains the hypoglisemic, hypothensive,
hypocholestrolemic, antitumor, antidiabetic effects of royal jelly and its
effect on devolepment of metabolic syndrome.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Health Care Administration |
Journal Section | Review article |
Authors | |
Publication Date | June 30, 2018 |
Submission Date | November 20, 2017 |
Acceptance Date | December 20, 2017 |
Published in Issue | Year 2018 |
Bu, Creative Commons Atıf Lisansı (CC BY-NC 4.0) şartları altında dağıtılan açık erişimli bir dergidir. Orijinal yazar(lar) veya lisans verenin adı ve bu dergideki orijinal yayının kabul görmüş akademik uygulamaya uygun olarak atıfta bulunulması koşuluyla, diğer forumlarda kullanılması, dağıtılması veya çoğaltılmasına izin verilir. Bu şartlara uymayan hiçbir kullanım, dağıtım veya çoğaltmaya izin verilmez.