BibTex RIS Cite

Bugdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi

Year 2009, Volume: 13 Issue: 1, - , 01.07.2009

Abstract

Çalısma; ekmeklik bugdayda geç dönemde azot (N) uygulamasının protein ve bazı kalite özelliklerine etkilerini belirlemek amacıyla, 2006-2008 yıllarında Isparta ekolojik kosullarının kıraç sartlarında yürütülmüstür. Deneme Tesadüf Bloklarında Bölünmüs Parseller Deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak, ana parsellere bugday çesitleri ve alt parsellere N uygulama zamanları gelecek sekilde kurulmustur. Arastırmada; kıslık ekmeklik bugday çesitleri (Gün-91, Gerek-79 ve Altay-2000) kullanılmıstır. N uygulama zamanı; azotsuz (N0), geleneksel N (1/2 ekimle ve 1/2 kardeslenme döneminde) ve geç dönem N uygulama (1/3 ekimle, 1/3 kardeslenme ve 1/3 çiçeklenme sonrası yapraga püskürterek) olarak verilmistir. Çalısmada; ekmeklik bugdayda, protein içeriği, sedimantasyon degeri, gecikmeli sedimantasyon değeri, yas öz degeri, kuru öz degeri, gluten indeks degeri ve düsme sayısı degerine geç dönemde azot uygulamasının etkisi incelenmistir. Yılların ortalamasına göre; çesitler arasında en yüksek kalite degerleri Altay- 2000 ve Gerek-79 çesidinden elde edilmistir. N uygulama zamanında, incelenen tüm özelliklerde en yüksek degerler geç N uygulamasında tespit edilmistir. Çesit x N uygulama zamanı interaksiyonunda ise en yüksek sonuçlar Altay-2000 ve Gerek-79 çesitlerinin geç dönemde N uygulama interaksiyonundan elde edilmistir.

Year 2009, Volume: 13 Issue: 1, - , 01.07.2009

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Journal Section TEMEL BİLİMLER
Authors

Burhan Kaya This is me

Haley Dizlek This is me

Nimet Uysal This is me

Hülya Gül This is me

Publication Date July 1, 2009
Published in Issue Year 2009 Volume: 13 Issue: 1

Cite

APA Kaya, B., Dizlek, H., Uysal, N., Gül, H. (2009). Bugdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 13(1). https://doi.org/10.19113/sdufbed.88149
AMA Kaya B, Dizlek H, Uysal N, Gül H. Bugdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi. J. Nat. Appl. Sci. April 2009;13(1). doi:10.19113/sdufbed.88149
Chicago Kaya, Burhan, Haley Dizlek, Nimet Uysal, and Hülya Gül. “Bugdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein Ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 13, no. 1 (April 2009). https://doi.org/10.19113/sdufbed.88149.
EndNote Kaya B, Dizlek H, Uysal N, Gül H (April 1, 2009) Bugdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 13 1
IEEE B. Kaya, H. Dizlek, N. Uysal, and H. Gül, “Bugdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi”, J. Nat. Appl. Sci., vol. 13, no. 1, 2009, doi: 10.19113/sdufbed.88149.
ISNAD Kaya, Burhan et al. “Bugdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein Ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 13/1 (April 2009). https://doi.org/10.19113/sdufbed.88149.
JAMA Kaya B, Dizlek H, Uysal N, Gül H. Bugdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi. J. Nat. Appl. Sci. 2009;13. doi:10.19113/sdufbed.88149.
MLA Kaya, Burhan et al. “Bugdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein Ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, vol. 13, no. 1, 2009, doi:10.19113/sdufbed.88149.
Vancouver Kaya B, Dizlek H, Uysal N, Gül H. Bugdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi. J. Nat. Appl. Sci. 2009;13(1).

e-ISSN :1308-6529
Linking ISSN (ISSN-L): 1300-7688