Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2016, Volume: 6 Issue: 1, 78 - 88, 31.12.2015

Abstract

Yapılandırmacı Öğrenme Ortamının Öğrencilerin Sosyal ve Psikomotor Becerileri ile Psikolojik ve Bilişsel Özelliklerine Etkisi

Year 2016, Volume: 6 Issue: 1, 78 - 88, 31.12.2015

Abstract

Bu araştırmanın amacı, 10.sınıf geometri dersinde tasarlanan yapılandırmacı öğrenme ortamının öğrencilerin sosyal ve psikomotor becerileri ile psikolojik ve bilişsel özellikleri üzerine etkisini incelemektir. Araştırma, yarı deneysel bir çalışma olup, Balıkesir’de bir Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 60 onuncu sınıf öğrencisi ile yürütülmüştür. Kontrol ve deney grupları 30’ar öğrenciden oluşmuştur. Kontrol grubunda geleneksel öğretim, deney grubunda yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına uygun işbirlikli öğrenme yöntemi kullanılmıştır. Veriler, gözlem formları, öğrenme etkinlikleri, öğrenci notları, araştırma ödevleri ve görüşmeler kullanılarak toplanmıştır. Araştırmada bilişsel özellikler, psiko-motor beceriler, psikolojik özellikler ve sosyal becerilerde deney grubu, kontrol grubuna göre daha başarılı olmuştur. Ayrıca,  sonuçlar yapılandırmacı öğrenme ortamının üçgen kavramını öğrenme ve kazanımda pozitif katkılar sağladığını, ve öğrencilerin motivasyon ve kendilerine güvenini arttırdığını göstermiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Makaleler
Authors

Nuran Kemankaşlı

Hülya Gür

Publication Date December 31, 2015
Published in Issue Year 2016 Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Kemankaşlı, N., & Gür, H. (2015). Yapılandırmacı Öğrenme Ortamının Öğrencilerin Sosyal ve Psikomotor Becerileri ile Psikolojik ve Bilişsel Özelliklerine Etkisi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 6(1), 78-88.
AMA Kemankaşlı N, Gür H. Yapılandırmacı Öğrenme Ortamının Öğrencilerin Sosyal ve Psikomotor Becerileri ile Psikolojik ve Bilişsel Özelliklerine Etkisi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. December 2015;6(1):78-88.
Chicago Kemankaşlı, Nuran, and Hülya Gür. “Yapılandırmacı Öğrenme Ortamının Öğrencilerin Sosyal Ve Psikomotor Becerileri Ile Psikolojik Ve Bilişsel Özelliklerine Etkisi”. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 6, no. 1 (December 2015): 78-88.
EndNote Kemankaşlı N, Gür H (December 1, 2015) Yapılandırmacı Öğrenme Ortamının Öğrencilerin Sosyal ve Psikomotor Becerileri ile Psikolojik ve Bilişsel Özelliklerine Etkisi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 6 1 78–88.
IEEE N. Kemankaşlı and H. Gür, “Yapılandırmacı Öğrenme Ortamının Öğrencilerin Sosyal ve Psikomotor Becerileri ile Psikolojik ve Bilişsel Özelliklerine Etkisi”, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 1, pp. 78–88, 2015.
ISNAD Kemankaşlı, Nuran - Gür, Hülya. “Yapılandırmacı Öğrenme Ortamının Öğrencilerin Sosyal Ve Psikomotor Becerileri Ile Psikolojik Ve Bilişsel Özelliklerine Etkisi”. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 6/1 (December 2015), 78-88.
JAMA Kemankaşlı N, Gür H. Yapılandırmacı Öğrenme Ortamının Öğrencilerin Sosyal ve Psikomotor Becerileri ile Psikolojik ve Bilişsel Özelliklerine Etkisi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2015;6:78–88.
MLA Kemankaşlı, Nuran and Hülya Gür. “Yapılandırmacı Öğrenme Ortamının Öğrencilerin Sosyal Ve Psikomotor Becerileri Ile Psikolojik Ve Bilişsel Özelliklerine Etkisi”. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 1, 2015, pp. 78-88.
Vancouver Kemankaşlı N, Gür H. Yapılandırmacı Öğrenme Ortamının Öğrencilerin Sosyal ve Psikomotor Becerileri ile Psikolojik ve Bilişsel Özelliklerine Etkisi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 2015;6(1):78-8.


Creative Commons License
Bu çalışma Creative Commons Attribution 4.0 ile lisanslanmıştır.