Research Article
BibTex RIS Cite

Erciş (Van) İlçesi İçme Sularının Su Kalitesi Özellikleri

Year 2016, , 517 - 528, 31.12.2016
https://doi.org/10.29133/yyutbd.282756

Abstract

Bu çalışmada Van ili Erciş
İlçesi ve çevresindeki çeşitli yerleşim yerlerinde içme suyu olarak
kullanıldığını belirlediğimiz suların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik
özellikleri incelenmiştir.  Örneklerde
fiziksel olarak sıcaklık, bulanıklık, elektriksel iletkenlik, çözünmüş oksijen,
tuzluluk, kimyasal parametrelerden biyolojik oksijen ihtiyacı, kimyasal oksijen
ihtiyacı, pH, kalsiyum, magnezyum, toplam sertlik, toplam alkalinite,  karbonat, bikarbonat, nitrit, nitrat,
amonyak, fosfor, çinko, bakır, nikel, kobalt, siyanür, florür, alüminyum,
demir, potasyum, manganez, molibden, silisyum analizleri ve fekal koliform
analizleri yapılmıştır.
Elde edilen sonuçlar
“Yüzeysel Su Kalitesi Yönetimi Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, TS-266 ve İnsani
Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kriterlerine göre
değerlendirilmiştir.

References

  • Ağaoğlu S, Ekici K, Alemdar S, Dede S (1999). Van ve yöresi kaynak sularının mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal kaliteleri üzerine araştırmalar, Van Tıp Dergisi, 6(2): 30-33.

Drinking Water Quality Properties of Ercis, Van-Turkey

Year 2016, , 517 - 528, 31.12.2016
https://doi.org/10.29133/yyutbd.282756

Abstract

In this study, microbiological, physical, and chemical
characters of drinking water supplied
from city of Ercis were analyzed. Temperature, turbidity, conductivity, dissolved
oxygen, biological oxygen demand, 
chemical oxygen demand, calcium, magnesium, total hardness, total
alkalinity, free chloride, carbonate, bicarbonate, nitrite, nitrate, ammonia,
phosphorus, zinc, copper, nickel,
cobalt, cyanide, fluoride, aluminum, iron,
potassium, manganese, molybdenum, silicon and microbiological parameters were analyzed
in the laboratory. The results were evaluated according to “Turkish Regulation
of Surface Water Quality Management, Turkish Water Pollution Control
Regulations, TS 266, Turkish Regulation on Water Intended for Human
Consumption.”

References

  • Ağaoğlu S, Ekici K, Alemdar S, Dede S (1999). Van ve yöresi kaynak sularının mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal kaliteleri üzerine araştırmalar, Van Tıp Dergisi, 6(2): 30-33.
There are 1 citations in total.

Details

Subjects Engineering
Journal Section Articles
Authors

Ataman Altuğ Atıcı

Asude Gültekin This is me

Fazıl Şen This is me

Mahmut Elp This is me

Publication Date December 31, 2016
Acceptance Date November 24, 2016
Published in Issue Year 2016

Cite

APA Atıcı, A. A., Gültekin, A., Şen, F., Elp, M. (2016). Drinking Water Quality Properties of Ercis, Van-Turkey. Yuzuncu Yıl University Journal of Agricultural Sciences, 26(4), 517-528. https://doi.org/10.29133/yyutbd.282756

Creative Commons License
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi CC BY 4.0 lisanslıdır.