Andersen, P. P., and R. P. Lorch. 1996. A 2020 Vision for Food, Agriculture and Environment”, D+C Development and Cooperation, DSE, Berlin, 5:8-11.
Aydoğuş, O., H.Ege, Y.E.Ertürk, N.P.Zöğ. 1997. Buğday Durum ve Tahmin: 1997/98, Tarımsal Ekonomik Araştırma Enstitüsü, Ankara.36 s.
Aydoğuş, O., H. Ege, ve N. Köse. 1999. Buğday Durum ve Tahmin:1999/2000, Tarımsal Ekonomik Araştırma Enstitüsü , Ankara, 54 s.
Brauer, D. 1996. Food for the Billions- Before the World Food Summit, D+C Development and Cooperation, DSE, Berlin, 5: 5.
Dellal, İ., U.Gül ve H.Anaç. 2003. Buğday Durum ve Tahmin:2003/2004, TEAE, Ankara, 59s.
DİE. 1999. Tarım İstatistikleri Özeti 1979-1998, Yayın No:2275, Ankara.
DİE. 2004. Tarım İstatistikleri Özeti 1984-2003, Yayın No:2921, Ankara.
DİE. Türkiye İstatistik Yıllığı, Çeşitli Yıllar.
DPT. 2001. Ulusal Gıda ve Beslenme Stratejisi Çalışma Grubu Raporu, Ankara.
DPTa. Çeşitli Yıllar. Kalkınma Planlarına İlişkin Yıllık Programlar. Çeşitli sf.
DPTb. Çeşitli Yıllar. Yıllık Programlara İlişkin Destek Çalışmaları, Ekonomik ve Sosyal Sektörlerdeki Gelişmeler, Çeşitli Sayfalar.
DPT. 1979. 4.BYKP(1979-1983), Yayın No.DPT:1664, Ankara.
DPT. 1985. 5.BYKP(1985-1989), Yayın No.DPT:1974, Ankara.
DPT Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı. 2002. Tahıl ve Baklagil Alt Komisyonu Raporu. http://ekutup.dpt.gov.tr/bitkiüre/tahil/oik652.pdf. Erişim:Ekim 2004.
Ege, H. ve İ. Dellal. 2000. Buğday Durum ve Tahmin:2000/2001,TEAE, Ankara, 53s.
FAO. 2004. www.faostat. Erişim: Ekim 2004.
FAO. 2000. Handbook for Defining and Setting up a Food Security Information and Early Warning System (FSIEWS), Rome.
FAOSTAT.2004. Nutritional Data, http.//www..fao.org. Erişim: Kasım 2004.
Fisunoğlu, M. 1998. Tarımsal Üretim, Nüfus ve Çevre. s.55-70. Nüfus, Çevre ve Kalkınma Konferansı (13-14 Kasım 1997,Ankara) Bildirileri,TÇV Yay. No:124.
Güneş, T. 1997. Türkiye’de Tahıl Üretim Politikası, Verimlilik Dergisi, 3:157-178.
Karakaya, M. 2001. Hububat Piyasasının Oluşumunda TMO’nun Rolü ve 2000 Yılı Uygulamaları, Ekin Dergisi, 5(15): 17-21.
Köksoy, S. 1996. Dünya Gıda Zirvesi ve Sürdürülebilir Gıda Güvencesi, Tarım ve Mühendislik, 53:8-14.
Leisinger, K. M. 2000. Population Growth, Food Security, and Civil Society, D+C Development and Cooperation, , DSE, Berlin, 1:9-12.
T.C. Resmi Gazete. 1995. Sayı:22354, 25 Temmuz 1995.
T.C. Resmi Gazete. 1999. 2000 Yılı Programı, Sayı:23883, 21 Kasım 1999.
TZOB. 2003. Buğday Analizi, Çiftçi ve Köy Dünyası Dergisi, 221:26-31.
TZOB. 2004. http://www.tzob.org.tr/tzob/ürün raporlari/ bugday çalışma grubu raporu. Erişim:2004.
Ulusoy, V. 2002. Buğday Raporu. http://www.tarim.gov.tr . Erişim:2004.
Varol, S. 2002. Dünya Gıda Zirvesi-Geçmişten Bugüne, Uluslararası Ekonomik Sorunlar Dergisi, 6:40-48.
Türkiye Tarımında Gıda Güvencesi Sorununun Buğday Örneğinde İrdelenmesi
Year 2005,
Volume: 42 Issue: 1, 179 - 190, 01.03.2005
Andersen, P. P., and R. P. Lorch. 1996. A 2020 Vision for Food, Agriculture and Environment”, D+C Development and Cooperation, DSE, Berlin, 5:8-11.
Aydoğuş, O., H.Ege, Y.E.Ertürk, N.P.Zöğ. 1997. Buğday Durum ve Tahmin: 1997/98, Tarımsal Ekonomik Araştırma Enstitüsü, Ankara.36 s.
Aydoğuş, O., H. Ege, ve N. Köse. 1999. Buğday Durum ve Tahmin:1999/2000, Tarımsal Ekonomik Araştırma Enstitüsü , Ankara, 54 s.
Brauer, D. 1996. Food for the Billions- Before the World Food Summit, D+C Development and Cooperation, DSE, Berlin, 5: 5.
Dellal, İ., U.Gül ve H.Anaç. 2003. Buğday Durum ve Tahmin:2003/2004, TEAE, Ankara, 59s.
DİE. 1999. Tarım İstatistikleri Özeti 1979-1998, Yayın No:2275, Ankara.
DİE. 2004. Tarım İstatistikleri Özeti 1984-2003, Yayın No:2921, Ankara.
DİE. Türkiye İstatistik Yıllığı, Çeşitli Yıllar.
DPT. 2001. Ulusal Gıda ve Beslenme Stratejisi Çalışma Grubu Raporu, Ankara.
DPTa. Çeşitli Yıllar. Kalkınma Planlarına İlişkin Yıllık Programlar. Çeşitli sf.
DPTb. Çeşitli Yıllar. Yıllık Programlara İlişkin Destek Çalışmaları, Ekonomik ve Sosyal Sektörlerdeki Gelişmeler, Çeşitli Sayfalar.
DPT. 1979. 4.BYKP(1979-1983), Yayın No.DPT:1664, Ankara.
DPT. 1985. 5.BYKP(1985-1989), Yayın No.DPT:1974, Ankara.
DPT Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı. 2002. Tahıl ve Baklagil Alt Komisyonu Raporu. http://ekutup.dpt.gov.tr/bitkiüre/tahil/oik652.pdf. Erişim:Ekim 2004.
Ege, H. ve İ. Dellal. 2000. Buğday Durum ve Tahmin:2000/2001,TEAE, Ankara, 53s.
FAO. 2004. www.faostat. Erişim: Ekim 2004.
FAO. 2000. Handbook for Defining and Setting up a Food Security Information and Early Warning System (FSIEWS), Rome.
FAOSTAT.2004. Nutritional Data, http.//www..fao.org. Erişim: Kasım 2004.
Fisunoğlu, M. 1998. Tarımsal Üretim, Nüfus ve Çevre. s.55-70. Nüfus, Çevre ve Kalkınma Konferansı (13-14 Kasım 1997,Ankara) Bildirileri,TÇV Yay. No:124.
Güneş, T. 1997. Türkiye’de Tahıl Üretim Politikası, Verimlilik Dergisi, 3:157-178.
Karakaya, M. 2001. Hububat Piyasasının Oluşumunda TMO’nun Rolü ve 2000 Yılı Uygulamaları, Ekin Dergisi, 5(15): 17-21.
Köksoy, S. 1996. Dünya Gıda Zirvesi ve Sürdürülebilir Gıda Güvencesi, Tarım ve Mühendislik, 53:8-14.
Leisinger, K. M. 2000. Population Growth, Food Security, and Civil Society, D+C Development and Cooperation, , DSE, Berlin, 1:9-12.
T.C. Resmi Gazete. 1995. Sayı:22354, 25 Temmuz 1995.
T.C. Resmi Gazete. 1999. 2000 Yılı Programı, Sayı:23883, 21 Kasım 1999.
TZOB. 2003. Buğday Analizi, Çiftçi ve Köy Dünyası Dergisi, 221:26-31.
TZOB. 2004. http://www.tzob.org.tr/tzob/ürün raporlari/ bugday çalışma grubu raporu. Erişim:2004.
Ulusoy, V. 2002. Buğday Raporu. http://www.tarim.gov.tr . Erişim:2004.
Varol, S. 2002. Dünya Gıda Zirvesi-Geçmişten Bugüne, Uluslararası Ekonomik Sorunlar Dergisi, 6:40-48.
Demirbaş, N., & Atış, E. (2005). Türkiye Tarımında Gıda Güvencesi Sorununun Buğday Örneğinde İrdelenmesi. Journal of Agriculture Faculty of Ege University, 42(1), 179-190.