BibTex RIS Kaynak Göster

Examining the Food Security Problem of Turkish Agriculture at the Wheat Case

Yıl 2005, Cilt: 42 Sayı: 1, 179 - 190, 01.03.2005

Öz

Kaynakça

  • Andersen, P. P., and R. P. Lorch. 1996. A 2020 Vision for Food, Agriculture and Environment”, D+C Development and Cooperation, DSE, Berlin, 5:8-11.
  • Aydoğuş, O., H.Ege, Y.E.Ertürk, N.P.Zöğ. 1997. Buğday Durum ve Tahmin: 1997/98, Tarımsal Ekonomik Araştırma Enstitüsü, Ankara.36 s.
  • Aydoğuş, O., H. Ege, ve N. Köse. 1999. Buğday Durum ve Tahmin:1999/2000, Tarımsal Ekonomik Araştırma Enstitüsü , Ankara, 54 s.
  • Brauer, D. 1996. Food for the Billions- Before the World Food Summit, D+C Development and Cooperation, DSE, Berlin, 5: 5.
  • Dellal, İ., U.Gül ve H.Anaç. 2003. Buğday Durum ve Tahmin:2003/2004, TEAE, Ankara, 59s.
  • DİE. 1999. Tarım İstatistikleri Özeti 1979-1998, Yayın No:2275, Ankara.
  • DİE. 2004. Tarım İstatistikleri Özeti 1984-2003, Yayın No:2921, Ankara.
  • DİE. Türkiye İstatistik Yıllığı, Çeşitli Yıllar.
  • DPT. 2001. Ulusal Gıda ve Beslenme Stratejisi Çalışma Grubu Raporu, Ankara.
  • DPTa. Çeşitli Yıllar. Kalkınma Planlarına İlişkin Yıllık Programlar. Çeşitli sf.
  • DPTb. Çeşitli Yıllar. Yıllık Programlara İlişkin Destek Çalışmaları, Ekonomik ve Sosyal Sektörlerdeki Gelişmeler, Çeşitli Sayfalar.
  • DPT. 1979. 4.BYKP(1979-1983), Yayın No.DPT:1664, Ankara.
  • DPT. 1985. 5.BYKP(1985-1989), Yayın No.DPT:1974, Ankara.
  • DPT Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı. 2002. Tahıl ve Baklagil Alt Komisyonu Raporu. http://ekutup.dpt.gov.tr/bitkiüre/tahil/oik652.pdf. Erişim:Ekim 2004.
  • Ege, H. ve İ. Dellal. 2000. Buğday Durum ve Tahmin:2000/2001,TEAE, Ankara, 53s.
  • FAO. 2004. www.faostat. Erişim: Ekim 2004.
  • FAO. 2000. Handbook for Defining and Setting up a Food Security Information and Early Warning System (FSIEWS), Rome.
  • FAO.2002.Dünya Gıda Zirvesi, http://www.un.org.tr. Erişim:Kasım 2002.
  • FAOSTAT.2004. Nutritional Data, http.//www..fao.org. Erişim: Kasım 2004.
  • Fisunoğlu, M. 1998. Tarımsal Üretim, Nüfus ve Çevre. s.55-70. Nüfus, Çevre ve Kalkınma Konferansı (13-14 Kasım 1997,Ankara) Bildirileri,TÇV Yay. No:124.
  • Güneş, T. 1997. Türkiye’de Tahıl Üretim Politikası, Verimlilik Dergisi, 3:157-178.
  • Karakaya, M. 2001. Hububat Piyasasının Oluşumunda TMO’nun Rolü ve 2000 Yılı Uygulamaları, Ekin Dergisi, 5(15): 17-21.
  • Köksoy, S. 1996. Dünya Gıda Zirvesi ve Sürdürülebilir Gıda Güvencesi, Tarım ve Mühendislik, 53:8-14.
  • Leisinger, K. M. 2000. Population Growth, Food Security, and Civil Society, D+C Development and Cooperation, , DSE, Berlin, 1:9-12.
  • T.C. Resmi Gazete. 1995. Sayı:22354, 25 Temmuz 1995.
  • T.C. Resmi Gazete. 1999. 2000 Yılı Programı, Sayı:23883, 21 Kasım 1999.
  • TZOB. 2003. Buğday Analizi, Çiftçi ve Köy Dünyası Dergisi, 221:26-31.
  • TZOB. 2004. http://www.tzob.org.tr/tzob/ürün raporlari/ bugday çalışma grubu raporu. Erişim:2004.
  • Ulusoy, V. 2002. Buğday Raporu. http://www.tarim.gov.tr . Erişim:2004.
  • Varol, S. 2002. Dünya Gıda Zirvesi-Geçmişten Bugüne, Uluslararası Ekonomik Sorunlar Dergisi, 6:40-48.

Türkiye Tarımında Gıda Güvencesi Sorununun Buğday Örneğinde İrdelenmesi

Yıl 2005, Cilt: 42 Sayı: 1, 179 - 190, 01.03.2005

Öz

Kaynakça

  • Andersen, P. P., and R. P. Lorch. 1996. A 2020 Vision for Food, Agriculture and Environment”, D+C Development and Cooperation, DSE, Berlin, 5:8-11.
  • Aydoğuş, O., H.Ege, Y.E.Ertürk, N.P.Zöğ. 1997. Buğday Durum ve Tahmin: 1997/98, Tarımsal Ekonomik Araştırma Enstitüsü, Ankara.36 s.
  • Aydoğuş, O., H. Ege, ve N. Köse. 1999. Buğday Durum ve Tahmin:1999/2000, Tarımsal Ekonomik Araştırma Enstitüsü , Ankara, 54 s.
  • Brauer, D. 1996. Food for the Billions- Before the World Food Summit, D+C Development and Cooperation, DSE, Berlin, 5: 5.
  • Dellal, İ., U.Gül ve H.Anaç. 2003. Buğday Durum ve Tahmin:2003/2004, TEAE, Ankara, 59s.
  • DİE. 1999. Tarım İstatistikleri Özeti 1979-1998, Yayın No:2275, Ankara.
  • DİE. 2004. Tarım İstatistikleri Özeti 1984-2003, Yayın No:2921, Ankara.
  • DİE. Türkiye İstatistik Yıllığı, Çeşitli Yıllar.
  • DPT. 2001. Ulusal Gıda ve Beslenme Stratejisi Çalışma Grubu Raporu, Ankara.
  • DPTa. Çeşitli Yıllar. Kalkınma Planlarına İlişkin Yıllık Programlar. Çeşitli sf.
  • DPTb. Çeşitli Yıllar. Yıllık Programlara İlişkin Destek Çalışmaları, Ekonomik ve Sosyal Sektörlerdeki Gelişmeler, Çeşitli Sayfalar.
  • DPT. 1979. 4.BYKP(1979-1983), Yayın No.DPT:1664, Ankara.
  • DPT. 1985. 5.BYKP(1985-1989), Yayın No.DPT:1974, Ankara.
  • DPT Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı. 2002. Tahıl ve Baklagil Alt Komisyonu Raporu. http://ekutup.dpt.gov.tr/bitkiüre/tahil/oik652.pdf. Erişim:Ekim 2004.
  • Ege, H. ve İ. Dellal. 2000. Buğday Durum ve Tahmin:2000/2001,TEAE, Ankara, 53s.
  • FAO. 2004. www.faostat. Erişim: Ekim 2004.
  • FAO. 2000. Handbook for Defining and Setting up a Food Security Information and Early Warning System (FSIEWS), Rome.
  • FAO.2002.Dünya Gıda Zirvesi, http://www.un.org.tr. Erişim:Kasım 2002.
  • FAOSTAT.2004. Nutritional Data, http.//www..fao.org. Erişim: Kasım 2004.
  • Fisunoğlu, M. 1998. Tarımsal Üretim, Nüfus ve Çevre. s.55-70. Nüfus, Çevre ve Kalkınma Konferansı (13-14 Kasım 1997,Ankara) Bildirileri,TÇV Yay. No:124.
  • Güneş, T. 1997. Türkiye’de Tahıl Üretim Politikası, Verimlilik Dergisi, 3:157-178.
  • Karakaya, M. 2001. Hububat Piyasasının Oluşumunda TMO’nun Rolü ve 2000 Yılı Uygulamaları, Ekin Dergisi, 5(15): 17-21.
  • Köksoy, S. 1996. Dünya Gıda Zirvesi ve Sürdürülebilir Gıda Güvencesi, Tarım ve Mühendislik, 53:8-14.
  • Leisinger, K. M. 2000. Population Growth, Food Security, and Civil Society, D+C Development and Cooperation, , DSE, Berlin, 1:9-12.
  • T.C. Resmi Gazete. 1995. Sayı:22354, 25 Temmuz 1995.
  • T.C. Resmi Gazete. 1999. 2000 Yılı Programı, Sayı:23883, 21 Kasım 1999.
  • TZOB. 2003. Buğday Analizi, Çiftçi ve Köy Dünyası Dergisi, 221:26-31.
  • TZOB. 2004. http://www.tzob.org.tr/tzob/ürün raporlari/ bugday çalışma grubu raporu. Erişim:2004.
  • Ulusoy, V. 2002. Buğday Raporu. http://www.tarim.gov.tr . Erişim:2004.
  • Varol, S. 2002. Dünya Gıda Zirvesi-Geçmişten Bugüne, Uluslararası Ekonomik Sorunlar Dergisi, 6:40-48.
Toplam 30 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nevin Demirbaş Bu kişi benim

Elâ Atış Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2005
Gönderilme Tarihi 25 Kasım 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 42 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Demirbaş, N., & Atış, E. (2005). Türkiye Tarımında Gıda Güvencesi Sorununun Buğday Örneğinde İrdelenmesi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 42(1), 179-190.

      27559           trdizin ile ilgili görsel sonucu                 27560                    Clarivate Analysis ile ilgili görsel sonucu            CABI logo                      NAL Catalog (AGRICOLA), ile ilgili görsel sonucu             EBSCO Information Services 

                                                       Creative Commons Lisansı This website is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License.