Öğretmenlerde Algılanan Örgütsel Destek Düzeyi ile Yaşam Memnuniyeti Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
Abstract
Keywords
References
- Akalın, Ç. (2006). “Duygusal Örgütsel Bağlılık Gelişiminde Çalışanların Algıladıkları Örgütsel Destek ve Ara Bir Değişken Olarak Örgüt Temelli Öz Saygı.” Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
- Akın, M. (2008). Örgütsel Destek, Sosyal Destek ve İş/Aile Çatışmalarının Yaşam Tatmini Üzerindeki Etkileri, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 25 (2), 141-170.
- Annamalai, T., Abdullah, A. G. K. , Alazidiyeen, N. J. (2010). The Mediating Effects of POS On The Relationship Between Organizational Justice, Trust And Performance Appraisal in Malaysian Secondary Schools, European Journal of Social Sciences, 13 (4), 623-632.
- Aselage, J. ve Eisenberger, R. (2003). Percived Organizational Support and Psychological Contracts: A Theorical Integration, Journal of Organizational Behaviour, 24, 491-509.
- Balcı, A. (2010). Açıklamalı Eğitim Yönetimi Terimleri Sözlüğü, Ankara: Pegem A Yayıncılık.
- Başaran, İ. E. (2004). Yönetimde İnsan İlişkileri (Üçüncü baskı), Ankara: Nobel Yayınevi.
- Bozkurt, F. (2007). “Denizcilik Sektöründe Çalışan Gemi Adamlarının Demografik Özellikleri ile Örgütsel Bağlılık, Örgütsel Vatandaşlık Davranışı ve Algılanan Örgütsel Destek Düzeyi Arasındaki İlişkiyi İncelemeye Yönelik Bir Araştırma.” Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Manisa.
- Büyüköztürk, Ş. (2010). Sosyal Bilimler için Veri Analizi El Kitabı (11. Baskı), Ankara: Pegem Akademi.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Authors
Seçil Eda Kartal
This is me
Seçil Eda Kartal
This is me
Ramazan Yirci Ve Tuncay Yavuz Özdemir
This is me
Publication Date
April 1, 2015
Submission Date
-
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2015 Number: 24