Su ürünleri yetiştiriciliği, mevcutta daha fazla balık biokütlesi oluşturan av balıkçılığı ile gıda üretiminin en hızlı büyüyen sektörüdür. Ne yazık ki, su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliği, iklim değişikliğinin sadece gelecek değil, aynı zamanda bugünün bir gerçeği ve öngörülen etkileri nedeniyle tehlikeye atılmaktadır. Bu derlemede iklim değişikliğinin su ürünleri verimliliği üzerindeki olası etkilerini ve sektörün uzun vadeli uygulanabilirliği üzerindeki sonuçları incelenmektedir. Yükselen sıcaklıklar, deniz seviyesinin yükselmesi, hastalıklar ve zehirli alg patlamaları, yağış düzenlerindeki değişiklikler, öngörülemeyen dış girdi arzı, deniz yüzeyi tuzluluğundaki değişiklikler ve zararlı iklim olayları dahil olmak üzere değişen bir iklimin çeşitli yönleri göz önünde bulundurulmuştur. İklim değişikliğinin etkileri uzun süreli ve kalıcı olacağı için sektörde çalışan insanların ekonomisine zarar verecektir. Sonuç olarak, balıkçılık yetkilileri, iklim değişikliğinin su ürünleri yetiştiriciliği üzerindeki etkisinin kapsamını kavramak ve olası etkilerini planlamak, ayrıca sonuçların çeşitlerini belirlemek ve bunları yönetmek için yeterli bir önlem almak için daha fazla çaba sarf etmelidir.
Aquaculture is the fastest-growing sector of food production, with catch fisheries currently accounting for more fish biomass. Unfortunately, the sustainability of aquaculture is jeopardized due to the projected repercussions of climate change, which are not only a future but also a present reality. We examine the probable impacts of climate change on aquaculture productivity and the consequences for the sector's long-term viability in this review. Various aspects of a changing climate have been considered, including rising temperatures, sea-level rise, illnesses, toxic algal blooms, changes in rainfall patterns, the unpredictable supply of external inputs, changes in sea surface salinity, and catastrophic climatic events. Climate change's impacts will be long-lasting and almost certainly permanent, wreaking havoc on the economy of people who work in the industry. As a result, the fisheries authorities must put in greater effort to comprehend the scope of climate change's influence on aquaculture and plan for its potential implications, as well as identify the sorts of consequences and design an adequate reaction to manage them.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Çevre Bilimleri |
Bölüm | Derleme Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 |