The present study was conducted to determine the effects of high level red pepper supplementation to diet on the growth performance, coloration, histology, intestinal microflora and protection against Aeromonas sobria in Pseudotropheus acei. Two isonitrogenous (37% crude protein) and isocaloric (3831kcall/kg energy) experimental diets were prepared by adding of 15 % pepper meal to control diet. The feeding trial was conducted in triplicate for 90 day in aquariums (100-L). At the beginning of the experiment, twenty fish (initial weight 0.06 g) were stocked into each aquarium. The end of the experiment, fish fed red pepper supplemented to diets did not have any marked effect on the weight gain, feed conversion ratio, specific growth rate and survival. However, tail of female fish fed diet containing red pepper was showed increase significantly in pigmentation. High level red pepper addition to diet caused no pathological findings in any organs. Red pepper didn’t observed significant differences for protection to A. sobria infection. However, Aeromas and Pseudomonas counts in red pepper group were significantly lower than control groups.
Pseudotropheusacei, red peper, growth performance, coloration, histology, disease resistance
Bu çalışma, Pseudotropheus acei' balıklarında yemlere yüksek seviyede kırmızı biber ilavesinin büyüme performansı, renklenme, histoloji, intestinal mikroflora ve Aeromonas sobria'ya karşı hastalık direnci üzerine etkilerini belirlemek için yürütülmüştür. Kontrol yemine % 15 oranında biber unu eklenerek İki izonitrojenik (% 37 ham protein) ve izokalorik (3831kcall / kg enerji) deneme yemleri hazırlanmıştır. Besleme denemesi, akvaryumlarda (100 L) üç tekerrür olacak şekilde 90 gün beslenerek yürütülmüştür. Denemenin başında, her akvaryuma yirmi balık (başlangıç ağırlığı 0.06 g) stoklanmıştır. Deneme sonunda,yemlere kırmızı biber ilavesi ile beslenen balıkların ağırlık kazancı, yem dönüşüm oranı, spesifik büyüme oranı ve yaşama oranı üzerine önemli bir etkisi olmamıştır. Ancak, kırmızı biber içeren yemlerle beslenen dişi balıkların kuyruğunda pigmentasyonun önemli derecede arttığı görülmüştür. Yemlere yüksek seviyede kırmızı biber eklenmesi hiçbir organda patolojik bir bulguya neden olmamıştır. Kırmızı biber, A. sobria enfeksiyonuna karşı korumada önemli bir farklılık göstermemiştir. Kırmızı biber grubunda Aeromas ve Pseudomonas sayıları kontrol gruplarına göre anlamlı derecede düşükt bulunmuştur.
Pseudotropheusacei, kırmızı biber, büyüme performansı, renklenme, histoloji, hastalık drenci
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Biyoloji |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 15 Eylül 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 15, Sayı 3 |
APA | Yiğit, N. Ö. , Bahadır Koca, S. , Özmen, Ö. , Didinen, B. İ. & Metin, S. (2019). The Effects of Dietary Administration with High Level Red Pepper (Capsicum annuum) on Growth Performance, Coloration, Histology and Protection Against Aeromonas sobria in Yellow Tail Cichlid, Pseudotropheus acei . Acta Aquatica Turcica , 15 (3) , 340-346 . DOI: 10.22392/actaquatr.529007 |