Kefir is a fermented drink which is obtained
through fermentation of milk. Kefir grains have a microflora of lactic acid
bacteria and yeast. Since it contains all the nutritonal componenets of milk, it especially patients
with lactose intolerance, gastrointestinal disorders, central nervous system
disorders and strengthening immune system. There are also studies that kefir is
used in certain period for cancer.
Kefir, sütün mayalandırılması ile elde edilen
fermente bir üründür. Kefir taneleri
laktik asit bakterileri ve mayalardan oluşan karışık bir mikrofloraya sahiptir.
Sütün içindeki tüm besin maddelerini içerdiği için beslenme değeri yüksek bir
maddedir. Ancak sütte olmayan, farklı olarak fermentasyon ürünleri
bulunmaktadır. Bu nedenle laktoz intoleransında başta olmak üzere birçok mide
ve barsak hastalıklarında, sinir sistemi rahatsızlıklarında, immun sisteminin güçlendirilmesinde
hatta kanser hastalarının belli dönemlerinde uygulanan çalışmaları
bulunmaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Sağlık Kurumları Yönetimi |
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Nisan 2017 |
Gönderilme Tarihi | 25 Ocak 2018 |
Kabul Tarihi | 15 Şubat 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 |