Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Information and Communication Technologies (ICT) Action Competence

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 36 - 48, 01.06.2011

Öz

Society-wide problems require changes on both individual and societal levels. Personal capacities like influencing others and representing social actions are of importance to solve such problems. The concept of action competence was first introduced as an inclusive concept for such personal competencies. Integrating the concept into the field of information and communication technologies (ICT) is assumed to be a milestone on our way to an information society. The purpose of the current study is to introduce the concept of ICT action competence, and to discuss the importance of ICT action competence. 

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Eylem Yeterliliği

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 1, 36 - 48, 01.06.2011

Öz

Toplumsal sorunların çözülmesi hem bireysel hem de toplumsal boyutlarda değişimler gerektirmektedir. Bu bağlamda bireylerin çevresindeki insanları etkileyebilme, fiziksel ve sosyal çevreye katkıda bulunabilecek eylem gerçekleştirme kapasiteleri, söz konusu sorunların çözümü için büyük önem taşımaktadır. Eylem yeterliliği, bu kapasiteleri kapsayan bir kavram olarak ortaya atılmıştır. Kavram, öncelikli olarak Kuzey Avrupa ülkelerinde çevre, sağlık ve barış eğitimi gibi konularda çalışılmıştır. Bu kavramın Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanında uygulanmasının bilgi toplumu olma yolunda önemli bir adım olabileceği düşünülmektedir. Bu çalışmada eylem yeterliliği kavramının tanıtılması ve BİT eylem yeterliliği kavramının tartışılması amaçlanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Eğitim Üzerine Çalışmalar
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hatice Ferhan Odabaşı Bu kişi benim

Adile Aşkım Kurt Bu kişi benim

Yavuz Akbulut Bu kişi benim

Onur Dönmez Bu kişi benim

Beril Ceylan Bu kişi benim

Özden Şahin-izmirli Bu kişi benim

Elif Buğra Kuzu Bu kişi benim

Ferit Karakoyun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2011
Gönderilme Tarihi 3 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Odabaşı, H. F. ., Kurt, A. A. ., Akbulut, Y. ., Dönmez, O. ., vd. (2011). Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Eylem Yeterliliği. Anadolu Journal of Educational Sciences International, 1(1), 36-48.
AMA Odabaşı HF, Kurt AA, Akbulut Y, Dönmez O, Ceylan B, Şahin-izmirli Ö, Kuzu EB, Karakoyun F. Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Eylem Yeterliliği. AJESI. Haziran 2011;1(1):36-48.
Chicago Odabaşı, Hatice Ferhan, Adile Aşkım Kurt, Yavuz Akbulut, Onur Dönmez, Beril Ceylan, Özden Şahin-izmirli, Elif Buğra Kuzu, ve Ferit Karakoyun. “Bilgi Ve İletişim Teknolojileri (BİT) Eylem Yeterliliği”. Anadolu Journal of Educational Sciences International 1, sy. 1 (Haziran 2011): 36-48.
EndNote Odabaşı HF, Kurt AA, Akbulut Y, Dönmez O, Ceylan B, Şahin-izmirli Ö, Kuzu EB, Karakoyun F (01 Haziran 2011) Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Eylem Yeterliliği. Anadolu Journal of Educational Sciences International 1 1 36–48.
IEEE H. F. . Odabaşı, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Eylem Yeterliliği”, AJESI, c. 1, sy. 1, ss. 36–48, 2011.
ISNAD Odabaşı, Hatice Ferhan vd. “Bilgi Ve İletişim Teknolojileri (BİT) Eylem Yeterliliği”. Anadolu Journal of Educational Sciences International 1/1 (Haziran 2011), 36-48.
JAMA Odabaşı HF, Kurt AA, Akbulut Y, Dönmez O, Ceylan B, Şahin-izmirli Ö, Kuzu EB, Karakoyun F. Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Eylem Yeterliliği. AJESI. 2011;1:36–48.
MLA Odabaşı, Hatice Ferhan vd. “Bilgi Ve İletişim Teknolojileri (BİT) Eylem Yeterliliği”. Anadolu Journal of Educational Sciences International, c. 1, sy. 1, 2011, ss. 36-48.
Vancouver Odabaşı HF, Kurt AA, Akbulut Y, Dönmez O, Ceylan B, Şahin-izmirli Ö, Kuzu EB, Karakoyun F. Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Eylem Yeterliliği. AJESI. 2011;1(1):36-48.