Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A New Media for Education: Twitter

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 1, 89 - 103, 01.06.2012

Öz

As the Internet becomes more widespread, common use of various applications originated from this technology has come into question. Among these, Web 2.0 applications enhance the interaction between knowledge communities due to its attractive features as being interactive and anytime and anywhere connection. The increase of interaction between knowledge communities also means rapid knowledge regeneration and consumption as well. Taking into account the rapid change in knowledge, the widespread Web 2.0 applications like Youtube, Facebook, Twitter, Wikis and Blogs facilitate the following of the information. Twitter, which is used by many professionals from different fields, is now a popular application. The use of Twitter by different communities also orientates students to follow others toward their interests. Considering these, we as educators are responsible fo ther dissemination of Twitter use for educational purposes.

Eğitim için Yeni Bir Ortam: Twitter

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 1, 89 - 103, 01.06.2012

Öz

İnternetin yaygın kullanılmaya başlanması, farklı uygulamaların da yaygınlaşmasını beraberinde getirmektedir. Günümüzde, yaygınlaşan uygulamaların başında Web 2.0 uygulamaları gelmektedir. Web 2.0 uygulamaları özellikle zaman ve mekandan bağımsızlık özelliği ile oluşturulan bilgi topluluklarının etkileşiminin artmasına neden olmuştur. Bilgi toplulukları arasındaki etkileşimin artması aynı zamanda bilginin hızla yenilenmesi ve tüketilmesi anlamına da gelmektedir. Bilginin değişim hızı göz önüne alındığında, yaygın olarak kullanılan Web 2.0 uygulamalarından olan Youtube, Facebook, Twitter, Wikiler ve Bloglar bireylerin bilgiyi takip etmelerini kolaylaştırmaktadır. Farklı ilgi alanlarından pek çok profesyonel tarafından kullanılan Twitter bu uygulamalar arasında popüler olanlardan biridir. Twitter’ın farklı kesimler tarafından kullanımı, içinde öğrencilerinde bulunduğu bir çok bireyi bu uygulamaya yöneltmiştir. Tüm bunlar göz önüne alındığında öğrenciler arasında giderek yaygınlaşan Twitter’ın, eğitim amaçlı kullanılmasına ilişkin uygulamaların yaygınlaştırılması biz eğitimcilerin görevidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Eğitim Üzerine Çalışmalar
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

H. Ferhan Odabaşı Bu kişi benim

Özge Mısırlı Bu kişi benim

Selim Günüç Bu kişi benim

Zeynep Şahin Timar Bu kişi benim

Mehmet Ersoy Bu kişi benim

Seçil Som Bu kişi benim

Fevzi İnan Dönmez Bu kişi benim

Tayfun Akçay Bu kişi benim

Osman Erol

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Gönderilme Tarihi 3 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Odabaşı, H. F. ., Mısırlı, Ö. ., Günüç, S. ., Timar, Z. Ş. ., vd. (2012). Eğitim için Yeni Bir Ortam: Twitter. Anadolu Journal of Educational Sciences International, 2(1), 89-103.
AMA Odabaşı HF, Mısırlı Ö, Günüç S, Timar ZŞ, Ersoy M, Som S, Dönmez Fİ, Akçay T, Erol O. Eğitim için Yeni Bir Ortam: Twitter. AJESI. Haziran 2012;2(1):89-103.
Chicago Odabaşı, H. Ferhan, Özge Mısırlı, Selim Günüç, Zeynep Şahin Timar, Mehmet Ersoy, Seçil Som, Fevzi İnan Dönmez, Tayfun Akçay, ve Osman Erol. “Eğitim için Yeni Bir Ortam: Twitter”. Anadolu Journal of Educational Sciences International 2, sy. 1 (Haziran 2012): 89-103.
EndNote Odabaşı HF, Mısırlı Ö, Günüç S, Timar ZŞ, Ersoy M, Som S, Dönmez Fİ, Akçay T, Erol O (01 Haziran 2012) Eğitim için Yeni Bir Ortam: Twitter. Anadolu Journal of Educational Sciences International 2 1 89–103.
IEEE H. F. . Odabaşı, “Eğitim için Yeni Bir Ortam: Twitter”, AJESI, c. 2, sy. 1, ss. 89–103, 2012.
ISNAD Odabaşı, H. Ferhan vd. “Eğitim için Yeni Bir Ortam: Twitter”. Anadolu Journal of Educational Sciences International 2/1 (Haziran 2012), 89-103.
JAMA Odabaşı HF, Mısırlı Ö, Günüç S, Timar ZŞ, Ersoy M, Som S, Dönmez Fİ, Akçay T, Erol O. Eğitim için Yeni Bir Ortam: Twitter. AJESI. 2012;2:89–103.
MLA Odabaşı, H. Ferhan vd. “Eğitim için Yeni Bir Ortam: Twitter”. Anadolu Journal of Educational Sciences International, c. 2, sy. 1, 2012, ss. 89-103.
Vancouver Odabaşı HF, Mısırlı Ö, Günüç S, Timar ZŞ, Ersoy M, Som S, Dönmez Fİ, Akçay T, Erol O. Eğitim için Yeni Bir Ortam: Twitter. AJESI. 2012;2(1):89-103.