Infrared radiation is an electromagnetic energy between the microwaves and the visible light in the electromagnetic spectrum. In this study, infrared applications in food industry, infrared absorption properties of foods, infrared emitters and major use of infrared radiation in food processing and effects of infrared radiation on food components are reviewed. Although superiorities of infrared radiation in comparison to the traditional processing methods have been previously stated, more research is needed for the use of infrared radiation in industrial scale and to determine its effects on the food components considering that it is a relatively new technology in the field of food
Infrared Food Drying Enzyme inactivation Pathogen inactivation
Kızılötesi veya infrared radyasyon, elektromanyetik spektrumda mikrodalga ile görünür bölgeler arasında yer alan elektromanyetik enerjidir. Bu çalışmada gıda endüstrisindeki infrared uygulamaları, gıdaların infrared radyasyonu absorplama özellikleri, infrared kaynakları, infrared radyasyonun gıda işlemede kullanıldığı temel alanlar ve gıda bileşenlerine etkisi derlenmiştir. Gıda alanında nispeten yeni olan infrared teknolojisinin, geleneksel işleme metotlarına göre pek çok üstün yanı ortaya konmuş olmakla beraber, endüstriyel boyutlarda kullanılması ve gıda bileşenlerine etkisinin belirlenmesi için daha çok araştırmaya ihtiyaç vardır
Kızılötesi Gıda Kurutma Enzim inaktivasyonu Patojen inaktivasyonu
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Collection |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 14 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).