Akademik Gıda
Kapak Resmi
Makale Gönder Hakemlik İsteği Gönder Amaç ve Kapsam Yazım Kuralları Etik İlkeler ve Yayın Politikası Son Sayı Arşiv Editör Kurulu İletişim
...
Giriş
ISSN 1304-7582 | e-ISSN 2148-015X | Yayın Aralığı Yılda 4 Sayı | Başlangıç: 2003 | Yayıncı Sidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti. | https://dergipark.org.tr/tr/pub/akademik-gida


Akademik Gıda® (Akademik Gıda Dergisi), gıda bilimi ve teknolojisi alanında özgün araştırma ve derleme makalelerin yayınlandığı hakemli bir dergidir. Araştırma notları, mini derlemeler, görüş yazıları ve editöre mektup gibi yazılar da dergide yayınlanmak üzere değerlendirilmektedir.  Sidas Medya Ajans Reklam Danışmanlık Ltd.  Şti. (Çankaya, İzmir) tarafından 2003 yılından bu yana yayınlanan dergi, 2012 yılından bu yana üç ayda bir yayımlanmaktadır.

 Akademik Gıda dergisi, Türkiye'nin gıda bilimi ve teknolojisi alanındaki en önemli dergilerinden biridir. Dergide, genel önem ve bilimsel mükemmellik ölçütlerini karşılayan İngilizce veya Türkçe makaleler yayınlamaktadır. 

 Akademik Gıda, bilim insanlarına, araştırmacılara ve diğer gıda profesyonellerine saygın bir hakemli dergi olarak bilimsel gelişmeler hakkındaki bilgileri paylaşma fırsatı sunmaktır. Akademik Gıda Dergisi, gıda bilimi ve teknolojisi alanındaki önemli araştırmalar ve gelişmeler için bir forum olarak hizmet vermektedir.

 Dergide ele alınan konulardan bazıları aşağıda listelenmiştir;

 Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Gıda İşleme Mühendisliği

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıdaların Duyusal Değerlendirmesi

Sağlık ve Beslenme

Gıda Toksikolojisi

Gıda Güvenliği

Gıda Pazarlama

Gıda Mevzuatı

Akademik Gıda

ISSN 1304-7582 | e-ISSN 2148-015X | Yayın Aralığı Yılda 4 Sayı | Başlangıç: 2003 | Yayıncı Sidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti. | https://dergipark.org.tr/tr/pub/akademik-gida
Kapak Resmi


Akademik Gıda® (Akademik Gıda Dergisi), gıda bilimi ve teknolojisi alanında özgün araştırma ve derleme makalelerin yayınlandığı hakemli bir dergidir. Araştırma notları, mini derlemeler, görüş yazıları ve editöre mektup gibi yazılar da dergide yayınlanmak üzere değerlendirilmektedir.  Sidas Medya Ajans Reklam Danışmanlık Ltd.  Şti. (Çankaya, İzmir) tarafından 2003 yılından bu yana yayınlanan dergi, 2012 yılından bu yana üç ayda bir yayımlanmaktadır.

 Akademik Gıda dergisi, Türkiye'nin gıda bilimi ve teknolojisi alanındaki en önemli dergilerinden biridir. Dergide, genel önem ve bilimsel mükemmellik ölçütlerini karşılayan İngilizce veya Türkçe makaleler yayınlamaktadır. 

 Akademik Gıda, bilim insanlarına, araştırmacılara ve diğer gıda profesyonellerine saygın bir hakemli dergi olarak bilimsel gelişmeler hakkındaki bilgileri paylaşma fırsatı sunmaktır. Akademik Gıda Dergisi, gıda bilimi ve teknolojisi alanındaki önemli araştırmalar ve gelişmeler için bir forum olarak hizmet vermektedir.

 Dergide ele alınan konulardan bazıları aşağıda listelenmiştir;

 Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Gıda İşleme Mühendisliği

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıdaların Duyusal Değerlendirmesi

Sağlık ve Beslenme

Gıda Toksikolojisi

Gıda Güvenliği

Gıda Pazarlama

Gıda Mevzuatı

Cilt 18 - Sayı 2 - 27 Haz 2020
  1. Effect of Storage Conditions on Stability of Low Glycemic Index Noodles with Enzymatically Modified Ingredients
    Sayfalar 105 - 115
    Bharath Kumar SRINIVASAN , Pichan PRABHASANKAR
  2. Potential Use of Dried Trout Flesh Powder in Salty Biscuit Production
    Sayfalar 116 - 124
    Nazlı SAVLAK
  3. Food Allergy Knowledge, Attitude and Practices of Restaurant Employees in İstanbul, Turkey
    Sayfalar 125 - 134
    Merih TATLI , Aylin AKOĞLU
  4. Relationship between Spaghetti Prices and Quality Parameters in Pasta Market
    Sayfalar 135 - 142
    Seher SERİN , Koray YARIM , Sedat SAYAR
  5. Nar Suyu ve Yeşil Çay İlaveli Kalorisi Azaltılmış Fonksiyonel Geleneksel Karışık Meyve Marmelatı Üretimi
    Sayfalar 143 - 155
    Büşra ACOĞLU , Perihan YOLCI ÖMEROĞLU
  6. Farklı Tane Unları ve Çekirdek Tozları Kullanılarak Glutensiz Lokma Tatlısı Üretimi ve Kalite Özellikleri
    Sayfalar 156 - 163
    İ̇lyas ÇELİK , Yasemin KUZUMOĞLU
  7. Farklı Yöntemler İle Ayvadan (Cydonia vulgaris Pers.) Ekstrakte Edilen Pektinin Karakteristik Özellikleri
    Sayfalar 164 - 171
    Esra FIRAT , Figen KAYMAK ERTEKİN
  8. Çocukların Gıda Tüketimi Üzerine Televizyon Reklamlarının Etkisi
    Sayfalar 172 - 179
    Sıddıka ERSOY , Serpil ÖZBAŞ
  9. Functional Ice Cream Technology
    Sayfalar 180 - 189
    Ayla ARSLANER , Mehmet Ali SALIK
  10. Polifenollerin Bağırsak Mikrobiyota Kompozisyonunu Düzenleyici ve Nöroprotektif Etkileri
    Sayfalar 190 - 208
    Firdevs ÇİMEN , Havva POLAT , Lütfiye EKİCİ
  11. Geleceğin Alternatif Protein Kaynağı: Yapay Et
    Sayfalar 209 - 216
    Ece SÜREK , Pınar UZUN
  12. Unlu Mamullerin Kompozit Unlar ile Zenginleştirilmesi
    Sayfalar 217 - 227
    Emine AYDIN
Dizinler