In this research, wheat flour in tarhana production was partially 15, 25 and 35% substituted with four different kinds of waste materials tomato seeds, tomato pomace, paprika seeds and paprika pomace except control. Total phenolics, antioxidant capacity values, peroxide values, and p-anisidine values of tarhanas were determined. Analyses were repeated after 6 and 12 months of storage at room temperature. Total phenolic contents and antioxidant capacities of tarhanas with tomato pomace were significantly p
Tarhana Paste production waste Antioxidant capacity Peroxide value p-Anisidine value
Bu çalışmada buğday ununa %15, 25 ve 35 oranlarında salça üretim atıkları domates posası, domates çekirdeği, biber posası, biber çekirdeği ikame edilen tarhanalar ile kontrol tarhananın toplam fenolik madde, antioksidan aktivite, peroksit sayısı ve p-anisidin değerleri belirlendi. Analizler, örneklerin oda koşullarında 6 ve 12 ay muhafazaları sonrasında da yapıldı. Domates posası ilave edilen tarhanaların toplam fenolik madde miktarlarının ve antioksidan aktivite değerlerinin diğerlerinden belirgin derecede p
Tarhana Salça üretim atığı Antioksidan aktivite Peroksit sayısı p-Anisidin değeri
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 14 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).