Sulphites are food additives used in a variety of purposes in food technology. These are inhibition of various reactions including non-enzymatic browning and enzymatic browning, control of microbial activity, destruction of pests, use as an antioxidant, as a reducing agent in a dough, and as a bleaching agent, to control pH and use as a stabilizer. In this review, sulphites and their use as a food additive are presented
Sülfitler, gıda teknolojisinde çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılan gıda katkı maddeleridir. Bu amaçlar, enzimatik olmayan esmerleşme ve enzimatik esmerleşme dahil olmak üzere çeşitli reaksiyonların inhibe edilmesi, mikroorganizmaların aktivitelerinin kontrolü, zararlarının yok edilmesi, antioksidan olarak, hamurlarda indirgen ajan olarak kullanılması, ağartıcı olarak kullanılması, pH’yı kontrol etmesi ve stabilizer olarak kullanılması şeklinde sıralanabilir. Bu derlemede sülfitlerin gıda katkı maddesi olarak kullanımları ile ilgili bilgiler verilmektedir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Cilt: 12 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).