BibTex RIS Kaynak Göster

Breakfast Habits of Elementary School Students and Their Relationship with School Canteen

Yıl 2014, Cilt: 12 Sayı: 1, 51 - 56, 01.03.2014

Öz

This study was conducted among fifth and eighth grades selected in the center of Denizli, Turkey to determine breakfast habits of the students and their relations with school canteen. Surveys of the students resulted that students did not skip breakfast but their breakfast preferences were different, they did not purchase non-packaged foods and their consciousness about the expiration date of foods was high. The brand of the food product and its potential benefits were very effective for the choice of food from school canteen. The conscious of the canteen habits of the fifth grades was higher while canteens did not meet the expectations of the eighth grades

Kaynakça

  • Seçken, N., Morgil, İ., 2000. Ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin beslenme sorunları ve ders kitaplarında beslenme konusunun incelenmesi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 18: 123-127.
  • Demirezen, E., Coşansu, G., 2005. Adölesan çağı öğrencilerde değerlendirilmesi. Sted Dergisi 14(8): 174. alışkanlıklarının
  • Dönmez, M., Cankurtaran, M., Diken, F., Gürendi, P., 2010. Gıda beslenmesi ve kanser ilişkisi. http://www.beslenme.saglik.gov.tr/index.php?pid=6 8 [4] Anonim, 2013a. Çocuk reklamları. http://www.beslenme.gov.tr/index.php?long=tr&pag e=101.
  • Anonim, 2013b. Okul çağındaki çocuklarda doğru beslenme. http://www.saglikplatformu.com/haberler/Ayrinti.asp ?HaberNo=4153.
  • Gökçay, G., Gariboğlu, M., 2002. Beslenme ve Beslenme Bozuklukları. Pediatri Cilt: 1, Nobel Tıp Kitapevi, İstanbul.
  • Anonim, 2013. Okul çağı çocukları için sağlıklı beslenme. dosyalar/41/08/976729/içerikler/okulcagi-cocuklari- icin-saglik.

İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları ve Okul Kantini İle İlişkilerinin Belirlenmesi

Yıl 2014, Cilt: 12 Sayı: 1, 51 - 56, 01.03.2014

Öz

Bu çalışma Denizli merkeze bağlı seçilmiş okullarda beşinci ve sekizinci sınıflarda okuyan öğrencilerin kahvaltı alışkanlıkları ve okul kantini ile olan ilişki düzeylerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Anket sonucunda öğrencilerin kahvaltı isteklerinin farklı olduğu, kahvaltı atlanılmadığı, açıkta gıdanın satın alınmadığı ve öğrencilerde son tüketim tarihi bilincinin oluşmuş durumda olduğu belirlenmiştir. Kantinden gıda tercihinde ürünün muhtemel faydasının ve markasının çok etkili olduğu görülmüştür. Beşinci sınıfların kantin alışkanlıklarında daha bilinçli oldukları, sekizinci sınıflar açısından ise kantinlerin beklentilerini karşılamadığı şeklinde sonuçlar elde edilmiştir

Kaynakça

  • Seçken, N., Morgil, İ., 2000. Ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin beslenme sorunları ve ders kitaplarında beslenme konusunun incelenmesi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 18: 123-127.
  • Demirezen, E., Coşansu, G., 2005. Adölesan çağı öğrencilerde değerlendirilmesi. Sted Dergisi 14(8): 174. alışkanlıklarının
  • Dönmez, M., Cankurtaran, M., Diken, F., Gürendi, P., 2010. Gıda beslenmesi ve kanser ilişkisi. http://www.beslenme.saglik.gov.tr/index.php?pid=6 8 [4] Anonim, 2013a. Çocuk reklamları. http://www.beslenme.gov.tr/index.php?long=tr&pag e=101.
  • Anonim, 2013b. Okul çağındaki çocuklarda doğru beslenme. http://www.saglikplatformu.com/haberler/Ayrinti.asp ?HaberNo=4153.
  • Gökçay, G., Gariboğlu, M., 2002. Beslenme ve Beslenme Bozuklukları. Pediatri Cilt: 1, Nobel Tıp Kitapevi, İstanbul.
  • Anonim, 2013. Okul çağı çocukları için sağlıklı beslenme. dosyalar/41/08/976729/içerikler/okulcagi-cocuklari- icin-saglik.
Toplam 6 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Ayşen Orhan Bu kişi benim

İlyas Çelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Orhan, A., & Çelik, İ. (2014). İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları ve Okul Kantini İle İlişkilerinin Belirlenmesi. Akademik Gıda, 12(1), 51-56.
AMA Orhan A, Çelik İ. İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları ve Okul Kantini İle İlişkilerinin Belirlenmesi. Akademik Gıda. Mart 2014;12(1):51-56.
Chicago Orhan, Ayşen, ve İlyas Çelik. “İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları Ve Okul Kantini İle İlişkilerinin Belirlenmesi”. Akademik Gıda 12, sy. 1 (Mart 2014): 51-56.
EndNote Orhan A, Çelik İ (01 Mart 2014) İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları ve Okul Kantini İle İlişkilerinin Belirlenmesi. Akademik Gıda 12 1 51–56.
IEEE A. Orhan ve İ. Çelik, “İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları ve Okul Kantini İle İlişkilerinin Belirlenmesi”, Akademik Gıda, c. 12, sy. 1, ss. 51–56, 2014.
ISNAD Orhan, Ayşen - Çelik, İlyas. “İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları Ve Okul Kantini İle İlişkilerinin Belirlenmesi”. Akademik Gıda 12/1 (Mart 2014), 51-56.
JAMA Orhan A, Çelik İ. İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları ve Okul Kantini İle İlişkilerinin Belirlenmesi. Akademik Gıda. 2014;12:51–56.
MLA Orhan, Ayşen ve İlyas Çelik. “İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları Ve Okul Kantini İle İlişkilerinin Belirlenmesi”. Akademik Gıda, c. 12, sy. 1, 2014, ss. 51-56.
Vancouver Orhan A, Çelik İ. İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Kahvaltı Alışkanlıkları ve Okul Kantini İle İlişkilerinin Belirlenmesi. Akademik Gıda. 2014;12(1):51-6.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).