BibTex RIS Kaynak Göster

Resveratrol Concentrations of CommercialWines Produced from Different Regions

Yıl 2013, Cilt: 11 Sayı: 3-4, 40 - 46, 01.09.2013

Öz

In this study, trans-resveratrol concentrations of commercialwines produced from different grape varieties are determined by high performance liquid chromatograpy. The results are compared from the point of ecological conditions of wine regions vegetation time, sunshine duration, total effective temperature, rainfall and correlations between resveratrol amounts and grape variety, meteorological conditions and abiotic stres UV light are investigated

Kaynakça

  • Siemann, E.H., and Creasy, L.L., 1992. Concentration of the phytoalexin resveratrol in wine. Am. J. Enol. Vitic. (43): 49-52.
  • Kaul, N., Siveski-Illikovic, N., Hill, M., Slezak, J., Singal, P.K., 1993. Free radicals and the hearth. J. Pharmacol. Toxicol. Methods (30): 55-67.
  • Olson, O.R., Naugle, J.E., Zhang, X., Bomser, J.A., Meszaros, 2005. Inhibition of cardiac fibroblast poliferation and myofibroblast differentiation by resveratrol. Am. J. Physio. I Heart Circ. (3): 288- 290.
  • Bravo, M.N., Silva,S., Coelho, A.V., Boas, L.V., Bronze, M.R. 2006. Analysis of phenolic componds in Muscatel wines produced in Portugal. Analytica Chimica Acta (56): 84-92.
  • Gürbüz, O., Göçmen, D., Dağdelen, F., Gürsoy, M., Aydın, S., Şahin, İ., Büyükuysal, L., Usta, M., 2007. Determination of flavan-3-ols and trans-resveratrol in grapes and wine using HPLC with fluorescence detection. Food Chem. 100: 518-525.
  • Anlı, E., Vural, N., Demiray, S., Özkan, M., 2006. Trans-resveratrol and other phenolic compounds in Turkish red wines with HPLC. J. Wine Res. 17(2): 117-125.
  • Denzer, H., 1991. Resistenz von rebsorten gegen Plasmopara viticola. Justus- Liebig Universität Giessen, Germany, Inaugural-Dissertation, 133.
  • Adıgüzel, B., Çetinkaya, N., Yücel. U., 2010. Sauvignon ve Merlot şaraplarının resveratrol düzeyleri ve ekolojik koşulların etkileri. Gıda 35(1): 27-32.
  • Jeandet, P., Bessis, R., Sbaghi, M., Meunier, P., Trollat, P. 1995. Resveratrol content of wines of different ages: relationship with fungal disease pressure in the vineyard. Am. J. Enol. Vitic. 46(1): 1-3. [10] Soleas, G.J., Goldberg, D.M., NG, E., Karumanchiri, A., Tsang, E., Diamandis, E.P., 1997.Comparative evaluation of four methods for assay of cis- and trans-resveratrol. Am. J. Enol. Vitic. 48(2): 169-176.
  • Li, X.D., Wu, B.H., Wang, L.J. 2009. Changes in trans-resveratrol and phenoliccompounds in grape skin and seeds under low temperature storage after post-harvest UV-Irradiation. J. Hort. Sci. Biotechnol. 84(2): 113-118.
  • Adıgüzel, B., Yücel, U., Çetinkaya, N., 2009. Farklı bölgelerin üzümlerinden üretilen Türk şaraplarında resveratrol düzeyleri. Gıda 34(6): 381-386
  • Threlfall, R.T., Morris, J.R., Mauromoustakos, A., 1999. Effect of variety, ultraviolet light exposure, and enological methods on the trans-resveratrol of wine. Am. J. Enol. Vitic. 50(1):57-64.

Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri

Yıl 2013, Cilt: 11 Sayı: 3-4, 40 - 46, 01.09.2013

Öz

Bu çalışmada, farklı üzüm çeşitlerinden üretilmiş ticari şaraplarda bulunan resveratrol konsantrasyonları Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi HPLC cihazı kullanılarak belirlenmiştir. Şarapların üretildiği bölgelerin ekolojik koşulları vejetasyon süresi, güneşlenme süresi, toplam etkili sıcaklık, yağış miktarı açısından örnekler birbirleriyle karşılaştırılmış ve resveratrol miktarı ile üzüm çeşidi, meteorolojik koşullar ve abiyotik stres UV ışığı gibi parametreler arasındaki korelasyon araştırılmıştır

Kaynakça

  • Siemann, E.H., and Creasy, L.L., 1992. Concentration of the phytoalexin resveratrol in wine. Am. J. Enol. Vitic. (43): 49-52.
  • Kaul, N., Siveski-Illikovic, N., Hill, M., Slezak, J., Singal, P.K., 1993. Free radicals and the hearth. J. Pharmacol. Toxicol. Methods (30): 55-67.
  • Olson, O.R., Naugle, J.E., Zhang, X., Bomser, J.A., Meszaros, 2005. Inhibition of cardiac fibroblast poliferation and myofibroblast differentiation by resveratrol. Am. J. Physio. I Heart Circ. (3): 288- 290.
  • Bravo, M.N., Silva,S., Coelho, A.V., Boas, L.V., Bronze, M.R. 2006. Analysis of phenolic componds in Muscatel wines produced in Portugal. Analytica Chimica Acta (56): 84-92.
  • Gürbüz, O., Göçmen, D., Dağdelen, F., Gürsoy, M., Aydın, S., Şahin, İ., Büyükuysal, L., Usta, M., 2007. Determination of flavan-3-ols and trans-resveratrol in grapes and wine using HPLC with fluorescence detection. Food Chem. 100: 518-525.
  • Anlı, E., Vural, N., Demiray, S., Özkan, M., 2006. Trans-resveratrol and other phenolic compounds in Turkish red wines with HPLC. J. Wine Res. 17(2): 117-125.
  • Denzer, H., 1991. Resistenz von rebsorten gegen Plasmopara viticola. Justus- Liebig Universität Giessen, Germany, Inaugural-Dissertation, 133.
  • Adıgüzel, B., Çetinkaya, N., Yücel. U., 2010. Sauvignon ve Merlot şaraplarının resveratrol düzeyleri ve ekolojik koşulların etkileri. Gıda 35(1): 27-32.
  • Jeandet, P., Bessis, R., Sbaghi, M., Meunier, P., Trollat, P. 1995. Resveratrol content of wines of different ages: relationship with fungal disease pressure in the vineyard. Am. J. Enol. Vitic. 46(1): 1-3. [10] Soleas, G.J., Goldberg, D.M., NG, E., Karumanchiri, A., Tsang, E., Diamandis, E.P., 1997.Comparative evaluation of four methods for assay of cis- and trans-resveratrol. Am. J. Enol. Vitic. 48(2): 169-176.
  • Li, X.D., Wu, B.H., Wang, L.J. 2009. Changes in trans-resveratrol and phenoliccompounds in grape skin and seeds under low temperature storage after post-harvest UV-Irradiation. J. Hort. Sci. Biotechnol. 84(2): 113-118.
  • Adıgüzel, B., Yücel, U., Çetinkaya, N., 2009. Farklı bölgelerin üzümlerinden üretilen Türk şaraplarında resveratrol düzeyleri. Gıda 34(6): 381-386
  • Threlfall, R.T., Morris, J.R., Mauromoustakos, A., 1999. Effect of variety, ultraviolet light exposure, and enological methods on the trans-resveratrol of wine. Am. J. Enol. Vitic. 50(1):57-64.
Toplam 12 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Ünal Rıza Yaman Bu kişi benim

Hatice Kalkan Yıldırım Bu kişi benim

Belkıs Adıgüzel Bu kişi benim

Ufuk Yücel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 11 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Yaman, Ü. R., Yıldırım, H. K., Adıgüzel, B., Yücel, U. (2013). Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri. Akademik Gıda, 11(3-4), 40-46.
AMA Yaman ÜR, Yıldırım HK, Adıgüzel B, Yücel U. Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri. Akademik Gıda. Eylül 2013;11(3-4):40-46.
Chicago Yaman, Ünal Rıza, Hatice Kalkan Yıldırım, Belkıs Adıgüzel, ve Ufuk Yücel. “Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri”. Akademik Gıda 11, sy. 3-4 (Eylül 2013): 40-46.
EndNote Yaman ÜR, Yıldırım HK, Adıgüzel B, Yücel U (01 Eylül 2013) Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri. Akademik Gıda 11 3-4 40–46.
IEEE Ü. R. Yaman, H. K. Yıldırım, B. Adıgüzel, ve U. Yücel, “Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri”, Akademik Gıda, c. 11, sy. 3-4, ss. 40–46, 2013.
ISNAD Yaman, Ünal Rıza vd. “Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri”. Akademik Gıda 11/3-4 (Eylül 2013), 40-46.
JAMA Yaman ÜR, Yıldırım HK, Adıgüzel B, Yücel U. Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri. Akademik Gıda. 2013;11:40–46.
MLA Yaman, Ünal Rıza vd. “Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri”. Akademik Gıda, c. 11, sy. 3-4, 2013, ss. 40-46.
Vancouver Yaman ÜR, Yıldırım HK, Adıgüzel B, Yücel U. Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri. Akademik Gıda. 2013;11(3-4):40-6.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).