Changes in nutrition habits has increased the tendency towards healthy and alternative foods. Ostrich meat is a healthy product for human nutrition since it contains less fat and cholesterol in addition to its high level of protein. It possess similar appearance, texture and tastes to red meat. Its high carcass yield, high ratio of feed efficiency and high economic value of its by-products indicate that ostrich farming may be an important alternative to cattle farming. This paper reviews ostrich meat and its important characteristics
Günümüzde beslenme alışkanlıklarının değişmesi, sağlıklı ve alternatif gıdalara olan eğilimi arttırmıştır. Devekuşu eti yüksek düzeyde proteinin yanında, daha az yağ ve kolesterol içerdiği için insan beslenmesi açısından sağlıklı bir ürün olup, kırmızı etin sahip olduğu görünüme, dokuya ve tada sahiptir. Karkas randımanının yüksek olması, yemden yararlanma düzeyinin fazlalığı ve yan ürünlerinin yüksek ekonomik değere sahip olması ülke ekonomisi için devekuşu yetiştiriciliğinin önemli bir alternatif olabileceğini göstermektedir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 10 Sayı: 3 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).