Fresh fish and shellfish are highly perishable because of their biological structure. Therefore, the preservation and handling of these aquatic products are very important in terms of food safety. One of the conservation processes of aquatic products is drying. Drying is the evaporation process where water is removed from the foods under controlled conditions. The most important consequence of this process is that the shelf life of the aquatic products is increased significantly. In this review, general drying techniques and the drying methods that are very important for aquatic products are presented
Taze balık ve kabuklu su ürünlerinin biyolojik yapılarından dolayı çok çabuk bozulması, koruma yöntemlerinin ve işleme teknolojisinin önem kazanmasına neden olmuştur. Su ürünlerinin işlenerek değerlendirilmesinde kullanılan metotlardan birisi de kurutmadır. Kurutma, gıda maddesinin içerdiği suyun kontrollü koşullarda buharlaştırılması işlemidir. Bu işlemin en önemli amacı, dayanma süreleri kısa olan ürünlerin dayanma sürelerini arttırmaktır. Bu derlemede gıda maddelerinin muhafaza yöntemleri arasında önemli bir yeri olan kurutma teknolojisi ve su ürünlerinin kurutulmasında kullanılan yöntemler üzerinde durulmuştur
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Collection |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 10 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).