In this research, the conformities of some of the fruit juices apple, pomegranate, orange and grape sold in market to the Turkish Food Regulations have been investigated. For this purpose, pH, total acidity, soluble solid content, formol number, hydroxyl methyl furfural HMF , preservatives benzoic and sorbic acids , mineral content K, Mg, P, Na and Ca , metal contaminants Cu, Zn, Fe and Sn and heavy metals Pb, Cd and As of fruit juices have been determined. Results indicated that minimum and maximum values for fruit juices were pH 3.39-4.03, total titratable acidity 3.059.39 g/L, water soluble dry matter 11.2-16.2%, formol number 3.0-21.0, hydroxyl methyl furfural 0.4-27.4 mg/L, benzoic acid 0.6-2.7 mg/L, sorbic acid
Bu çalışmada piyasada satışa sunulan bazı meyve sularının elma, nar, portakal ve üzüm Türk Gıda Kodeksi ve meyve suyu standardına uygunluğu araştırılmıştır. Bu amaçla, %100 nitelikli ürünler üzerinde pH, toplam asitlik, suda çözünür katı madde SÇKM , formol sayısı, hidroksimetil furfural HMF , koruyucu madde benzoik ve sorbik asit , mineral madde içeriği potasyum, magnezyum, fosfor, sodyum ve kalsiyum , metal bulaşanlar bakır, çinko, demir ve kalay ve ağır metal kurşun, kadmiyum ve arsenik analizleri yapılmıştır. Onaltı örnek üzerinde yapılan analizlerde bulunan değerlerin pH 3.39-4.03, toplam asitlik 3.1-9.4 g/L, SÇKM %11.2-16.2, formol sayısı 3.0-21.0, HMF 0.4-27.4 mg/L, benzoik asit 0.6-2.7 mg/L, sorbik asit
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2010 Cilt: 8 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).