Casein is a unique milk protein occurring as 80% of total protein in bovine milk. It mainly consists of αs1-, αs2-, β-, and κ-caseins possessing different properties. In this article structural characteristics of caseins were discussed.
Kazein, inek sütünde toplam proteinin % 80 i olarak yer alan ve bünyesinde α -, α -, β- ve κ-olmak üzere farklı özelliklere sahip dört fragmentten oluşan kendine özgü yapısı ile çok özel bir proteindir. Bu makalede; kazeinin yapısı, özellikleri ile ilgili teoriler ve bu konudaki son gelişmeler anlatılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 4 Sayı: 6 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).