BibTex RIS Kaynak Göster

Probiyotikler

Yıl 2006, Cilt: 4 Sayı: 6, 17 - 18, 01.12.2006

Kaynakça

  • Gürsoy, O., ve Kınık, Ö. 2006. Peynir Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı: Probiyotik Peynir. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi; 12 (1): 105-116.
  • İnanç, N., Şahin, H., Çiçek, B. 2005. Probiyotik ve Prebiyotiklerin Sağlık Üzerine Etkileri. Erciyes Tıp Dergisi (Erciyes Medical Journal); 27(3):122-127.
  • Coşkun, T. 2006. Pro-, Pre- ve Sinbiyotikler. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dergisi; 49:128-148.
  • Yağcı, R.V. 2005. Probiyotikler ve Prebiyotikler. Güncel Gastroloji 9/4; 223- 225.
  • Ross, R.P., Fitzgerald, G., Collins, K., Stanton, C. 2002. Cheese Delivering Biocultures-probiotic Cheese. Aust. J.Dairy Technol. 57:71-78.
  • Ötleş, S., Çağındı, Ö., Akçiçek, E. 2003. Probiotics and Health. Asian Pacific J Cancer Prev; 4:369-372.
  • Sanders, M.E. 2003. Probiotics: Considerations for Human Health. Nutr Rev; 61:91-99.
  • Yılmaz, M. 2004. Prebiyotik ve Probiyotikler. Güncel Pediatri; 2:142-145.
  • Guarner, F. and Schaafsma, G.J. 1998. Probiotics. Int J Food Microbiol; 39:237-238.
  • Isolauri, E., Ribeiro, H.C., Gibson, G., et al. 2002. Functional Foods and Probiotics: Working Group Report of the First World Congress of Pediatric Gastroenterology, Hepatology, and Nutrition. J Pediatr Gastroenterol Nutr; 35 (Suppl):106-109.
  • Isolauri, E. 2004. The Role of Probiotics in Pediatrics. Curr Pediatr; 14:104- 109.
  • Hill, H.S. and Guarner, F. 2004. Probiotics and Human Health: A Clinical Perspective. Postgrad Med J; 80:516-526.
  • Young, R.J. and Huffman, S. Probiotic Use in Children. J. Pediatr Health Care; 17: 277-313.
  • Salminen, S.J. 2005. Probiotics that Modify Disease Risk. J. Nutr; 135: 1294- 1298.
  • Kaur, I.P., Chopra, K., Saini, A. 2002. Probioticler: Potential Pharmaceutical Applications. Eur J Pharma Sci, 15: 1-9.
  • Isolauri, E., Joensuu, J., Suomalainen, H., Luomala, M., and Vesikari, T. 1995. Improved Immunogenicity of Oral D x RRV (reassortant rotavirus vaccine) by Lactobaciilus Casei GG. Vaccine; 13:310-312.
  • Gionchetti, P., Rizzello, F., Campieri., M. 2201. Probiotics and Antibiotics in Inflammatory Bowel Disease. Curr Opinion Gastroenterol; 17:331-335.
  • Gibson, G.R. Saavedra, J. M., MacFarlane, S., MacFarlane, G.T. 1997. Probiotics and Intestinal Infections. In Probiotics 2: Applications and Practical Aspects, Edited by R., Fuller, Chapman and Hall, 2-6 Boundary Row:212 p, England.
  • Dugas, B., Mercenier, A., Lenoir-Winjkoop, I. et al. 1999. Immunity and probiotics. Immunol Today; 20:387-90.
  • Isolauri, E. 2003. Probiotics for infections diarrhoea. Gut; 52:436-7.
  • Hasler, C.M. 2002. Functional Foods: Benefits, concerns and challenges- a position paper from the American Council on Science and Health. J. Nutr ; 132:3772-3781.

Probiyotikler

Yıl 2006, Cilt: 4 Sayı: 6, 17 - 18, 01.12.2006

Kaynakça

  • Gürsoy, O., ve Kınık, Ö. 2006. Peynir Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı: Probiyotik Peynir. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi; 12 (1): 105-116.
  • İnanç, N., Şahin, H., Çiçek, B. 2005. Probiyotik ve Prebiyotiklerin Sağlık Üzerine Etkileri. Erciyes Tıp Dergisi (Erciyes Medical Journal); 27(3):122-127.
  • Coşkun, T. 2006. Pro-, Pre- ve Sinbiyotikler. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dergisi; 49:128-148.
  • Yağcı, R.V. 2005. Probiyotikler ve Prebiyotikler. Güncel Gastroloji 9/4; 223- 225.
  • Ross, R.P., Fitzgerald, G., Collins, K., Stanton, C. 2002. Cheese Delivering Biocultures-probiotic Cheese. Aust. J.Dairy Technol. 57:71-78.
  • Ötleş, S., Çağındı, Ö., Akçiçek, E. 2003. Probiotics and Health. Asian Pacific J Cancer Prev; 4:369-372.
  • Sanders, M.E. 2003. Probiotics: Considerations for Human Health. Nutr Rev; 61:91-99.
  • Yılmaz, M. 2004. Prebiyotik ve Probiyotikler. Güncel Pediatri; 2:142-145.
  • Guarner, F. and Schaafsma, G.J. 1998. Probiotics. Int J Food Microbiol; 39:237-238.
  • Isolauri, E., Ribeiro, H.C., Gibson, G., et al. 2002. Functional Foods and Probiotics: Working Group Report of the First World Congress of Pediatric Gastroenterology, Hepatology, and Nutrition. J Pediatr Gastroenterol Nutr; 35 (Suppl):106-109.
  • Isolauri, E. 2004. The Role of Probiotics in Pediatrics. Curr Pediatr; 14:104- 109.
  • Hill, H.S. and Guarner, F. 2004. Probiotics and Human Health: A Clinical Perspective. Postgrad Med J; 80:516-526.
  • Young, R.J. and Huffman, S. Probiotic Use in Children. J. Pediatr Health Care; 17: 277-313.
  • Salminen, S.J. 2005. Probiotics that Modify Disease Risk. J. Nutr; 135: 1294- 1298.
  • Kaur, I.P., Chopra, K., Saini, A. 2002. Probioticler: Potential Pharmaceutical Applications. Eur J Pharma Sci, 15: 1-9.
  • Isolauri, E., Joensuu, J., Suomalainen, H., Luomala, M., and Vesikari, T. 1995. Improved Immunogenicity of Oral D x RRV (reassortant rotavirus vaccine) by Lactobaciilus Casei GG. Vaccine; 13:310-312.
  • Gionchetti, P., Rizzello, F., Campieri., M. 2201. Probiotics and Antibiotics in Inflammatory Bowel Disease. Curr Opinion Gastroenterol; 17:331-335.
  • Gibson, G.R. Saavedra, J. M., MacFarlane, S., MacFarlane, G.T. 1997. Probiotics and Intestinal Infections. In Probiotics 2: Applications and Practical Aspects, Edited by R., Fuller, Chapman and Hall, 2-6 Boundary Row:212 p, England.
  • Dugas, B., Mercenier, A., Lenoir-Winjkoop, I. et al. 1999. Immunity and probiotics. Immunol Today; 20:387-90.
  • Isolauri, E. 2003. Probiotics for infections diarrhoea. Gut; 52:436-7.
  • Hasler, C.M. 2002. Functional Foods: Benefits, concerns and challenges- a position paper from the American Council on Science and Health. J. Nutr ; 132:3772-3781.
Toplam 21 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Didem Önay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 4 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Önay, D. (2006). Probiyotikler. Akademik Gıda, 4(6), 17-18.
AMA Önay D. Probiyotikler. Akademik Gıda. Aralık 2006;4(6):17-18.
Chicago Önay, Didem. “Probiyotikler”. Akademik Gıda 4, sy. 6 (Aralık 2006): 17-18.
EndNote Önay D (01 Aralık 2006) Probiyotikler. Akademik Gıda 4 6 17–18.
IEEE D. Önay, “Probiyotikler”, Akademik Gıda, c. 4, sy. 6, ss. 17–18, 2006.
ISNAD Önay, Didem. “Probiyotikler”. Akademik Gıda 4/6 (Aralık 2006), 17-18.
JAMA Önay D. Probiyotikler. Akademik Gıda. 2006;4:17–18.
MLA Önay, Didem. “Probiyotikler”. Akademik Gıda, c. 4, sy. 6, 2006, ss. 17-18.
Vancouver Önay D. Probiyotikler. Akademik Gıda. 2006;4(6):17-8.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).